SpeurLeuven: interactieve kinderwandelingen door het centrum van Leuven

Op zondag 1 maart kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar en hun ouders deelnemen aan vier interactieve kinderwandelingen,  met elk een eigen thema: muziek, cultuur, geschiedenis en culinair. Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.

‘Kinderen kennen voornamelijk de winkelstraten in het centrum, maar onze stad heeft nog zoveel meer mooie plekjes om te ontdekken’, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. ‘Daarom werkte de jeugddienst een nieuw concept uit: een interactieve namiddag voor gezinnen die start met een lekkere picknick’. Kinderen van 4 tot 14 jaar en hun ouders kiezen uit vier supertoffe wandelingen in samenwerking met de Kleine Chef, 30CC, de Reisrus en Leuven Leisure. Er staat er een dag vol verwondering, proevertjes en muzikale hoogstandjes op het programma.

Verloop van de dag

 • Picknick in Jeugdcentrum Vleugel F - om 11.30 uur
  Je hoeft zelf geen eten mee te brengen. De Kleine Chef gaat samen met de kinderen aan de slag en tovert een heerlijke picknick op tafel. De kinderen kunnen helpen met het eten voor te bereiden, dus kom zeker op tijd!
   
 • Muzikale wandeling door De ReisRus – vertrek om 13.30 en om 15.30 uur
  De ReisRus neemt je mee op een wandeling met muzikale stops door de binnenstad van Leuven. Voor kinderen van 4 tot 104 jaar.
 • Culturele wandeling door 30CC – vertrek om 13.45 en 15.45 uur
  Benieuwd naar het verhaal van de Fiere Margriet? Wie is nu de Leuvense Manneke Pis?
  Leuven heeft een enorme variatie aan prachtige gebouwen, kerken en culturele plekken. Kom mee en ontdek op maat voor jong en oud wat Leuven te bieden heeft.
 • Historische ontdekkingswandeling door Leuven Leisure: Gids de Gids! – vertrek om 14 en om 16 uur
  De gids is de weg kwijt en de kinderen moeten helpen! Aan de hand van foto's en hints is het aan hen om de gids de weg te wijzen. Samen ontdekken ze de stad en beleven ze enkele verhalen uit het rijke Leuvense verleden.
 • Culinaire wandeling door De Kleine Chef  – doorlopend: deze wandeling kan je zelfstandig wandelen
  Dit is je kans om letterlijk te proeven van de stad. Ga op het kaartje op zoek naar de lokale handelaars waar ze jullie met open armen zullen ontvangen. Koken, proeven, ruiken, … Het komt allemaal aan bod.

Concrete info

Wanneer? Zondag 1 maart 2020, 11.30-17.30 uur

Waar? Vleugel f, Brusselsestraat 61a

Wie? Kinderen van 4 tot 14 jaar en hun ouders

Prijs? Gratis

Inschrijvingen? geen voorinschrijving, vrije inloop

UiTPASpunt te sparen

 

Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven