Stad bedankt afvalophalers en straatvegers

Week van de Afvalophaler start vandaag

De stad Leuven bedankte vanochtend de 29 afvalophalers en 27 straatvegers van de stad ter gelegenheid van de Week van de Afvalophaler. Een delegatie van het schepencollege trakteerde hen op koffiekoeken voordat ze op hun ronde vertrokken. Tijdens de Week van de Afvalophaler roept het stadsbestuur Leuvenaars op om de afvalophalers te bedanken en hun afval correct buiten te zetten.

"In onze stad gaan elke werkdag tien vuilniswagens de baan op, bediend door 29 chauffeurs en laders. Daarnaast gaan dagelijks 27 straatvegers op pad om onze straten proper te houden. Zij doen dat in weer en wind. Met deze kleine attentie willen we hen daarvoor bedanken, want hun inzet is cruciaal om onze stad mee proper te houden. Hun inzet bepaalt bovendien mee onze goede recyclagecijfers", zegt schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens.

Bind een strik rond je vuilniszak
De Week van de Afvalophaler is het moment om respect te vragen voor het werk van de afvalophalers en straatvegers. Daarom roept de stad Leuvenaars op om hen te bedanken en respect te tonen voor hun werk. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een strikje rond je vuilniszak of aan je container te binden.

Afvalophalers stappen dagelijks meerdere kilometers en heffen grote hoeveelheden afval. Om het hen zo makkelijk mogelijk te maken, roept de stad inwoners op om afval correct aan te bieden. Zo is het belangrijk dat je restafvalzak niet te zwaar is en dat je je gft-container met het handvat naar de straatkant opstelt. Daarnaast vraagt de stad om papier en karton stevig vast te binden en je afval op het juiste tijdstip buiten te zetten. Allemaal kleine dingen die het werk van de afvalophalers makkelijker maken. Niet correct gesloten vuilniszakken of papierbakken vergroten bovendien de kans op zwerfvuil, verstoren een vlotte ophaling en zorgen voor een extra belasting voor de ophaler. 

Contacteer ons
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Danny Stroobants Directeur stadsreiniging
Thomas Van Oppens schepen van personeel, organisatie, stadsreiniging, studentenzaken en dierenwelzijn
Danny Stroobants Directeur stadsreiniging
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven