Stad Leuven bedankt al haar vrijwilligers tijdens Week van de Vrijwilliger

45 Leuvense organisaties versturen 2.983 bedankkaarten naar vrijwilligers

Eén op de zes Leuvenaars zet zich al in als vrijwilliger om belangeloos iets voor een ander te doen. Het zijn die vrijwilligers die van Leuven een stad maken die zorgzaam is en waar men aandacht heeft voor elkaar. Tijdens de Week van de Vrijwilliger van 29 februari tot 8 maart onderneemt de stad Leuven daarom een heleboel initiatieven om de enorme meerwaarde van vrijwilligerswerk voor onze samenleving in de kijker te zetten. Op die manier wil de stad haar waardering tonen voor de belangeloze inzet van zovele Leuvenaars voor hun naasten. Gaande van bedankkaartjes over een infomoment rond vrijwilligerswerk tot een inspirerend filmpje over Leuvense vrijwilligers Nele en Willy: vrijwilligerswerk is deze week overal! De stad wil zo haar vrijwilligers bedanken en vrijwilligerswerk promoten door het belang en de meerwaarde ervan voor onze samenleving én de vrijwilliger zelf in de verf te zetten.

Merci vrijwilliger!
Een welgemeende dankjewel! “Tijdens de Week van de Vrijwilliger zijn woorden van dank voor de duizenden vrijwilligers die stad Leuven rijk is meer dan verdiend”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn. “Het werk van al deze vrijwilligers vervult een fundamentele rol in onze samenleving en draagt bij tot het sterke sociale weefsel dat Leuven zo typeert”. Daarom konden, op initiatief van de stad, Leuvense organisaties de afgelopen weken bedankkaartjes bestellen om hun vrijwilligers te prijzen voor hun massale warme inzet, dag in dag uit. Organisaties zoals Rode Kruis Leuven, STUK, Natuurpunt Leuven, Tofsport vzw,  Domo vwz, Kazou Leuven, … gingen massaal in op dit aanbod. Maar liefst 2.983 kaartjes werden verstuurd om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Vele organisaties zetten daarnaast hun eigen bedankingsfeestje op poten.

Ook de stad Leuven zelf bedankt haar vrijwilligers! De meer dan 850 actieve vrijwilligers, die zich inzetten bij verschillende diensten, krijgen als bedanking voor hun waardevolle engagement een cadeau naar keuze, gaande van een ticket voor de volgende Leuven Night Run, een zwembeurt in het stedelijk zwembad van Kessel-Lo tot een bezoek aan M Leuven, deelname aan een gegidste stadswandeling of een maaltijd in één van de buurtcentra.

Ontmoet en groet
Ook wordt in Leuven tijdens de Week van Vrijwilliger gewerkt aan het promoten van vrijwilligerswerk. Zo vindt in Lokaal Dienstencentrum Edouard Remy op 7 maart van 10 uur tot 12 uur een infomoment plaats om geïnteresseerden warm te maken voor het vrijwillige engagement. Tijdens een open infomarkt kunnen potentiële vrijwilligers kennis maken met een vijftiental organisaties in Leuven, om te kijken of er een match is. Wie liever online door het aanbod van vrijwilligerswerk in Leuven grasduint, kan ook altijd terecht op het vrijwilligerswerkplatform van stad Leuven, www.leuvenvrijwilligt.be.

Filmpje
Vrijwilligerswerk is van alle leeftijden: dat is de boodschap van een filmpje dat de stad deze week op haar sociale mediakanalen lanceert. In het filmpje zie je de vijftienjarige Nele die vrijwillig voetbaltraining geeft aan kinderen met een beperking bij voetbalclub Olympia Wijgmaal. Ook Willy, die 83 is, wordt geportretteerd. Hij vervoert als vrijwilliger bij UZ Leuven rolstoelpatiënten van de ene afdeling naar de andere. Nele getuigt: “Als ik zie hoe gepassioneerd de voetballers zijn, ben ik zo blij dat ik kan helpen. Daarom wil ik het nog lang blijven doen.”

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Eline Vanhaverbeke deskundige vrijwilligerswerk
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Eline Vanhaverbeke deskundige vrijwilligerswerk
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven