Stad Leuven bereidt unieke zomer voor

Meer dan 120 kleine en veilige evenementen

Alle massa-evenementen deze zomer zijn afgelast. Daarom zet de stad Leuven, samen met de vrijetijdssector, in op zomeractiviteiten die de coronatest doorstaan. “We willen een fijne en zinvolle zomer organiseren, want ontspanning is belangrijk. We zijn daarom druk bezig met de voorbereiding van een zomerprogramma dat aangepast is aan de nieuwe situatie,” verduidelijkt burgemeester Mohamed Ridouani.

De coronamaatregelen worden gradueel versoepeld en het publieke leven komt stapvoets opnieuw op gang. Veel zal afhangen van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, maar de stad wil niet bij de pakken blijven zitten. Ze bereidt samen met de sector een zomer vol beleving  en nieuwe initiatieven voor.

Vakantie in eigen stad

“Niet alleen de Leuvenaars snakken naar interessante en zinvolle vrijetijdsbesteding: veel artiesten, verenigingen, freelancers … zitten al weken zonder werk,” zegt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “We willen ze graag een perspectief geven. Door in de zomermaanden een ‘coronaproof’ programma aan te bieden, zorgen we niet alleen voor meer leven in de stad, we ondersteunen ook een sector die het bijzonder zwaar heeft.”

Wat zijn de plannen dan? Museum M Leuven heeft de deuren al geopend. Een aantal sportlessen en skate-activiteiten zijn opnieuw opgestart. Daarnaast zal de stad verschillende kleinschalige activiteiten organiseren: stadswandelingen, bezoeken aan historische monumenten, kleine picknicks en buurtsportactiviteiten. 

Vele kleintjes maken groot

Ook zal de stad via vzw Leuvenement een programma samenstellen waarbij een groot aantal toeschouwers in kleine groepen ontvangen kan worden. “Het gaat dan om muziek, dans, theater en gastronomische activiteiten, waarop we via een ticketsysteem telkens een beperkt aantal mensen zullen toelaten,” licht schepen Vandevoort toe. “We hebben tien afsluitbare buitenlocaties geselecteerd, waarop we gedurende drie weken voorstellingen zullen brengen. Zo komen we op meer dan 120 activiteiten… Vele kleintjes maken groot.”

Bovendien willen veel Leuvense organisaties, verenigingen, ondernemers en kunstenaars deze zomer graag activiteiten organiseren voor een beperkt publiek. De stad wil dit mogelijk maken en onderzoekt enkele extra, goed controleerbare buitenlocaties. Uiteraard zal het ook hier om kleinschalige activiteiten gaan en zal alles veilig moeten gebeuren. Initiatiefnemers zullen via een eenvoudig aanvraagsysteem ondersteuning bij de stad kunnen aanvragen. Meer info volgt zo snel mogelijk, via de website van de stad.

Ambitieuze plannen dus, die het publiek en de sector een hart onder de riem zullen steken. De Leuvenaars zullen een vakantie in eigen stad kunnen beleven en Leuven vanuit een heel ander perspectief leren kennen. Zet je schrap voor een unieke zomer.

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing, stad Leuven
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing, stad Leuven
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven