Stad Leuven breidt ondersteuning horeca verder uit

Stad Leuven neemt opnieuw enkele maatregelen als tegemoetkoming voor de impact van de geldende coronamaatregelen op de horecasector. Ook in 2021 schrapt het stadsbestuur de terrastaks en staat ze uitgebreide terrassen toe. Zo wil de stad perspectief bieden aan de sector, want Leuven is en blijft partner van onze horeca, benadrukt schepen van handel Johan Geleyns.

Regelmatig overleg met de sector bevestigt dat onze horeca het niet alleen financieel, maar ook mentaal erg zwaar heeft en elke mogelijke steun kan gebruiken. Daarom heeft het stadsbestuur beslist om tegemoet te komen aan de vragen en noden van de sector. Zo schrapt stad Leuven de terrastaks voor dit jaar, goed voor zo’n 200.000 euro, en keurt ze uitgebreide terrasvergunningen ook dit jaar goed. Die werden vorig jaar goed onthaald bij de Leuvense horeca, want op die manier konden uitbaters binnen de geldende maatregelen toch evenveel klanten ontvangen.

Partner van Leuvense horeca
“We hopen allemaal op een toekomstige heropening van de sector, en we willen nu een signaal geven dat Leuven de horeca steunt. Want Leuven is en blijft een partner van haar horeca”, klinkt het.

“Onze handelaars zijn veerkrachtig, maar hun veerkracht wordt langdurig op de proef gesteld. Ook zij hebben perspectief en hoop nodig”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “De terrassen zullen ook in 2021 groter blijven en we geven hiermee een duidelijk signaal dat we in de horeca blijven geloven. Tijdens hun opening vorig jaar hebben onze ondernemers, met ook de horeca-uitbaters, zich goed aan de regels gehouden. En tijdens hun verplichte sluiting is de sector altijd constructief blijven praten met ons, ondanks de moeilijke periode. We willen hen als stadsbestuur dus ondersteunen waar het kan, zodat ook zij kunnen uitkijken naar betere tijden.”

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Evert Thys beleidsadviseur Horeca, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Evert Thys beleidsadviseur Horeca, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven