Stad Leuven daagt je uit om te bewegen

Eind 2020 plaatste stad Leuven tien nieuwe beweegbanken in Leuven centrum en de deelgemeenten. In februari daagt de stad haar inwoners uit om ermee aan de slag te gaan via de app Strava. Wie meedoet aan de fotowedstrijd op sociale media maakt bovendien kans op een leuke prijs.

“In ons Europees Sportjaar willen we zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Deze maand dagen we de Leuvenaars uit om de nieuwe beweegbanken uit te testen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.  “Aan deze banken kan je een cardiotraining combineren met kracht-, stabiliteits- en lenigheidsoefeningen en dat op elk niveau. De beweegbank biedt een ideale workout voor een uitgebalanceerd lichaam”, aldus schepen Johan Geleyns.

Een jaar vol sportieve uitdagingen
“We maakten een club aan op de gratis applicatie Strava. Wie aan de challenges wil meedoen, kan zich op de app aanmelden bij de club ‘TeamLeuven’. Echt iedereen is welkom om mee te doen en doorheen 2021 laten we verschillende challenges los op de clubleden”, legt schepen Geleyns uit. “Ondertussen zijn dat er al meer dan 1.500 en dat aantal mag zeker blijven groeien. Onze eerste challenge was de digitale Eindejaarscorrida, waarbij 1.267 deelnemers op zeven dagen tijd samen maar liefst 41.656,3 km liepen.”

Een tweede challenge daagde Leuvenaars uit om in één week zoveel mogelijk hoogtemeters te lopen. Ook die uitdaging was een groot succes. Twee leden van TeamLeuven verbraken zelfs het Belgische record ‘Everesting’. Daarbij proberen sporters op eenzelfde helling hetzelfde aantal hoogtemeters te halen als de Mount Everest hoog is: 8.848 meter. Met een toptijd van 15 uur en 36 minuten verbeterden de twee het oude Belgische record met 51 minuten!

Volgende uitdaging
De derde uitdaging loopt nog heel de maand februari en zet de beweegbanken in de kijker. “De stad deelde via ‘TeamLeuven’ op Strava al verschillende wandel- en looproutes langs één of meerdere beweegbanken”, zegt schepen Geleyns. “Die routes vormen beweeglinten door de stad. Heel toegankelijk om uit te proberen en kennis te maken met alle mogelijkheden van de beweegbanken.”

Fotowedstrijd
Bij deze derde challenge hoort ook een fotowedstrijd met leuke prijzen: op de Facebook- en Instagramaccounts post Tofsport elke drie dagen een foto van een locatie waar een nieuwe beweegbank in de buurt staat. Ga op zoek naar de beweegbank, maak een foto voor, tijdens of na je sportsessie en deel de foto met de sportdienst via Facebook, Instagram of tofsport@leuven.be. Je maakt kans op een leuke prijs!

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Wieto Claes medewerker buurtsport
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Wieto Claes medewerker buurtsport
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven