Delen:

Stad Leuven daagt kinderen uit: wie kraakt de code van de wensboom?

Van zaterdag 25 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 kunnen gezinnen met jonge kinderen hun hersenen aan het werk zetten tijdens een uitdagende puzzelwandeling in de Leuvense binnenstad. De bedoeling is dat kinderen samen met hun ouder(s) vijf opdrachten ontcijferen en vervolgens de ultieme code kraken waarmee ze een wens kunnen doen aan de zes meter hoge wensboom. Schepen van jeugd Dirk Vansina is alvast erg enthousiast: “Met deze wandeling hopen we kinderen en hun ouders extra uit te dagen en samen een leuk moment te laten beleven tijdens de kerstperiode”. 

Wie tijdens de kerstvakantie door het stadscentrum wandelt, zal zonder twijfel de magische  wensboom zien staan die sinds de start van de winter staat te blinken op het Herbert Hooverplein. De boom is het eindpunt van een betoverende wandeling waarbij kinderen samen met hun ouders hun beste speurneus bovenhalen om een reeks raadsels op te lossen en vervolgens een code te kraken. Wie erin slaagt de code te ontcijferen, mag een wens doen aan de magische wensboom in de hoop dat die wens ook daadwerkelijk uit mag komen. De boom beloont de speurders alvast met honderden fonkelende lichtjes.

De wandeling is gratis en in totaal zo’n drie kilometer lang. Het enige wat je nodig hebt, is het opdrachtenboekje, een pen of potlood, een smartphone (voor het scannen van QR-codes) en een zaklamp waarmee je de magische prenten kan zoeken. “We zijn blij dat we een leuke activiteit kunnen uitrollen voor kinderen en hun ouders, en dat in samenwerking met A Maze, een nieuw initiatief van jonge Leuvenaars. We hopen dat het voor veel gezinnen een welgekomen vorm van ontspanning kan zijn in een periode waar weinig mag. Als stad vinden we het in deze tijden dan ook extra belangrijk om in te zetten op het welzijn van de Leuvenaars. En meer specifiek het welzijn van kinderen”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Meer weten?
Je vindt alle praktische info op www.leuven.be/wensboom.

Vergeet zeker niet een opdrachtenboekje af te halen bij Visit Leuven (vanaf 26 december) of de Bib Leuven (vanaf 27 december). Je vindt je opdrachten ook op de website van stad Leuven

  https://www.leuven.be/wensboom

  DeWensboom_wandeling.pdf

  PDF - 87 Kb

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Stad Leuven

  In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

  www.leuven.be

  Contact

  Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

  016 27 22 44

  [email protected]