Stad Leuven doneert wagenpark aan Pleegzorg Vlaanderen

Deze zomer krijgen de wagens van stad Leuven een originele make-over om pleegzorg in de kijker te zetten. Met grote magneten op de zijdeuren veranderen de auto’s van de stad in rijdende ambassadeurs voor pleegzorg. De actie kadert binnen de rol van Leuven als eerste ‘Pleegzorgstad’ van Vlaams-Brabant. 

Op 15 februari 2018 ondertekende de stad Leuven het charter ‘Pleegzorgstad’ in het historische stadhuis van Leuven. Daarmee werd Leuven de allereerste pleegzorgstad in Vlaams-Brabant. Met het charter engageert de stad zich om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en het verhaal en maatschappelijk belang van pleegzorg extra te ondersteunen en mee uit te dragen naar het brede publiek. Eén van de acties die de stad Leuven onderneemt om pleegzorg te promoten, is de ‘donatie’ van haar wagenpark aan Pleegzorg. Zo wil ze pleegzorg op een originele manier in de kijker zetten. 

Er werd ook een infostand van Pleegzorg in het stadskantoor geplaatst om Leuvenaars te informeren over wat pleegzorg precies inhoudt en welke formules er mogelijk zijn. De infostand zal nadien op diverse plekken in Leuven opduiken om op die manier zoveel mogelijk mensen beter bekend te maken met pleegzorg. De stad wil immers samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel actief op zoek gaan naar nieuwe pleeggezinnen en het verhaal en maatschappelijk belang van pleegzorg mee uitdragen. Want ieder kind verdient een warm nest.

“We merken echt dat pleegzorg aan bekendheid wint in Leuven sinds de stad Pleegzorgstad werd begin dit jaar. Zo worden er opvallend meer infopakketten aangevraagd,” vertelt Murielle Dumarey van Pleegzorg Vlaams-Brabant & Brussel. “De samenwerking met de stad om pleegzorg te promoten werpt echt haar vruchten af.”

Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken, en Denise Vandevoort, schepen van gelijke kansen, beamen volmondig dat de stad zal doen wat ze kan om, als pleegzorgstad, drempels naar pleegzorg weg te werken en pleegzorg bekender te maken. “Op deze manier hopen we dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap of psychiatrische problematiek een warme, veilige thuis vinden om op te groeien en open te bloeien. Het stadsbestuur ging dan ook unaniem akkoord met het voorstel om het wagenpark van de stad in te zetten als mobiele ambassadeurs voor pleegzorg. Naast een waaier aan andere promotionele acties die op stapel staan, wordt er ook op verschillende manieren concrete ondersteuning geboden. Bijvoorbeeld via het stadsproject Kirikou, een materialendepot waar de stad samen met een heleboel partners kinderspullen van goede kwaliteit inzamelt voor gezinnen die het nodig hebben”, besluiten schepenen Verlinden en Vandevoort.

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Denise Vandevoort schepen van cultuur, gelijke kansen en diversiteit
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding en coördinator , Huis van het Kind Leuven
Murielle Dumarey wervingsmedewerker Pleegzorg Vlaams-Brabant Brussel
Bieke Verlinden schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken
Denise Vandevoort schepen van cultuur, gelijke kansen en diversiteit
Murielle Mattelaer beleidsadviseur opvang en opvoeding en coördinator , Huis van het Kind Leuven
Murielle Dumarey wervingsmedewerker Pleegzorg Vlaams-Brabant Brussel
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven