Stad Leuven en bekende Leuvenaars lanceren bedankingsvideo

Onder andere Dries Mertens en Jeroen Meus steken inwoners hart onder de riem

Al meer dan twee maanden ziet het leven in Leuven er helemaal anders uit. De maatregelen die nodig zijn om het coronavirus in te dijken, hebben een enorme impact op ons dagelijks leven. Ondanks de versoepelingen blijft het voor heel wat Leuvenaars een moeilijke periode. Daarom lanceert de stad een video om haar inwoners een hart onder de riem te steken en te bedanken voor hun inspanningen.

“Heel wat Leuvenaars maken een moeilijke tijd door en toch laten ze het beste van zichzelf zien. Het is echt ongelooflijk mooi hoe zorgzaam de Leuvenaars voor elkaar zijn. De solidariteit van afgelopen maanden is hartverwarmend. Daarnaast houden onze inwoners zich ook goed aan de maatregelen. De versoepelingen van de voorbije weken zijn dus zeker ook hun verdienste”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. In de eerste plaats wil het Leuvense stadsbestuur haar inwoners met deze video bedanken voor deze inspanningen en de zorgzaamheid die ze voor elkaar aan de dag leggen.

Maar het coronavirus is nog niet verdwenen en zal ons leven nog een tijd beïnvloeden. “Het is heel belangrijk dat we nu met z’n allen blijven volhouden. Zo kunnen we samen beginnen uitkijken naar een aangename zomer in Leuven waar we op een veilige manier kunnen ontspannen met familie en vrienden. Het is belangrijk dat er geen tweede besmettingsgolf komt. Met deze video willen we de Leuvenaars dan ook extra aanmoedigen om voorzichtig en verantwoordelijk te blijven”, vervolgt Ridouani.

In het filmpje steken ook bekende gezichten de Leuvenaars een hart onder de riem, zoals Dries Mertens, DJ Amber, Luc Sels, Jeroen Meus en Marc Van Ranst. Zij leven met de Leuvenaars mee en beseffen dat het geen gemakkelijke periode is. Met deze video tonen ze hoe trots ze op de Leuvenaars zijn. “Als burgemeester kan ik dat alleen maar bevestigen. De Leuvenaars doen het echt goed. De nood aan sociaal contact en vrije bewegingsruimte wordt elke dag groter, daar ben ik mij bewust van. Maar net daarom moeten we samen nog even volhouden. Leuven kan dit”, besluit de burgemeester.

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven