Stad Leuven en Studio Brussel gaan op zoek naar De Warmste Straat

De Warmste Week komt naar Leuven. Onder het motto ‘Beats of Love’ kan je op Studio Brussel tussen 18 en 24 december luisteren naar hartverwarmende radio vanop 20 warme plekken in Leuven. 19 plekken liggen al vast, naar nummer 20 gaan stad Leuven en Studio Brussel zelf op zoek. Leuvenaars kunnen hun straat nomineren als De Warmste Straat. Eén straat wint op kerstavond een coronaveilig miniconcert van Selah Sue.

“Niet toevallig strijkt de Warmste Week dit jaar neer in onze stad”, zegt een trotse burgemeester Mohamed Ridouani. “Leuven is een warme stad waar inwoners zich inzetten voor elkaar. Dat bleek meteen bij de lancering van Leuven Helpt, na de corona-uitbraak. Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, maaltijden rondbrengen, brieven schrijven, telefoneren met senioren… Leuvenaars helpen elkaar massaal. In deze donkere dagen organiseert de stad ook allerlei coronaveilige activiteiten om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Denk maar aan de ‘You’re not alone’-privéconcerten of de belrondes naar alle tachtigplussers of handelaars. Een simpele ‘hoe gaat het ermee?’, maakt soms een wereld van verschil. In Leuven laten we niemand achter.”

Tijdens ‘Beats of Love’ - in onze stad wordt dat 'Beats of Leuven' - kan je een hele week lang plaatjes aanvragen voor organisaties die je een warm hart toedraagt of voor mensen die je dierbaar zijn of het nodig hebben. De stad zal een hele week lang 'Beats of Leuven' ademen.

Nomineer je straat
Bakte jouw buurman tijdens de lockdown taart en pannenkoeken voor de hele straat? Hielp je buurmeisje iedereen met boodschappen? Hangen er in jouw straat warme boodschappen aan de ramen? Nomineer je straat via www.leuven.be/warmstestraat en misschien komt een van de Studio Brussel reporters tijdens de Warmste Week ontdekken wat jouw straat zo bijzonder maakt.

Nomineren kan tot en met 20 december. De winnende straat krijgt een live-uitzending van Studio Brussel 24 december van 15 tot 18 uur én een live optreden van Selah Sue!

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Steven Dusoleil directeur communicatie en stadsmarketing
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven