Stad Leuven geeft premies voor aankoop van elektrische deelwagens

De stad Leuven gaat premies toekennen voor elektrische deelwagens. De premie geldt voor Leuvense autodeelgroepen en erkende organisaties voor commercieel autodelen die nog dit jaar een elektrische auto aankopen. Op die manier wil het stadsbestuur verder inzetten op autodelen en elektrisch rijden. 

"Met deze premie willen we de transitie naar elektrisch en gedeeld personenvoer versnellen, om zo de mobiliteitsknoop te ontwarren en bij te dragen aan een klimaatneutraal Leuven", zegt David Dessers, schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid.

Er bestaat reeds een Vlaamse premie voor elektrische deelwagens. Die premie loopt tot eind 2019 en het is onzeker of er een nieuwe ondersteuning komt. Deze steunmaatregel van de stad is een extra duwtje in de rug om particuliere autodeelgroepen en organisaties voor commercieel autodelen te overhalen om dit jaar nog elektrische deelwagens te kopen. De stad Leuven betaalt hetzelfde bedrag bovenop de Vlaamse premie. Afhankelijk van het type auto bedraagt die 2.500, 3.500 of 4.000 euro.

Voorwaarden
De premie geldt voor alle wagens die in aanmerking komen voor een Vlaamse premie voor een zero-emissie-voertuig behalve de allerduurste types. Daarnaast mag de wagen niet verkocht worden de eerste vijf jaar. De wagen moet ook minimaal vijf jaar gedeeld worden in een Leuvense particuliere autodeelgroep of organisatie voor commercieel autodelen. 

Deze premie ligt ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van 29 april. Meer informatie vind je op www.leuven.be/premie-elektrische-deelauto.

 

Contacteer ons
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Geert Vanhorebeek adviseur duurzaamheid
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Geert Vanhorebeek adviseur duurzaamheid
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven