Stad Leuven huldigt drie verenigingen als Warmste Sportclubs van Leuven

Ieder jaar reikt de sportdienst van stad Leuven de titel ‘Tofste Sportclub van Leuven’ uit aan een sportvereniging. Omdat het voorbije jaar omwille van Covid-19 heel speciaal was voor sportclubs, werd de titel éénmalig omgetoverd tot de ‘Warmste Sportclub van Leuven’. Drie clubs mochten de titel en bijhorende geldprijs in ontvangst nemen.

“We weten dat de afgelopen periode voor de sportclubs erg moeilijk was”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Toch hebben veel van onze sportverenigingen zich extra ingezet om hun leden – voor wie het natuurlijk ook een erg moeilijk jaar was – nog zo veel mogelijk in beweging te houden. Daarom zetten we onze clubs extra in de bloemetjes door dit jaar niet gewoon de tofste, maar vooral de warmste sportclub te zoeken. We wilden echt te weten komen en zichtbaar tonen welke clubs extra moeite gedaan hebben in dit zware jaar.”

Clubleden, ouders en sympathisanten konden hun club nomineren voor de titel van ‘Warmste Sportclub’. In totaal werden 16 clubs genomineerd. Een vakjury las met grote bewondering alle inzendingen, deelde vervolgens punten uit en kwam zo tot een top-3. “Het was fantastisch om te lezen hoe de clubs zich het voorbije jaar geëngageerd hebben om in verbinding te blijven met hun leden. Zo werden er online lessen georganiseerd en extra-sportieve activiteiten zoals een quiz, maar er werd ook getraind in kleine groepen, er ontstonden nieuwe Whatsapp-groepen om de leden met elkaar in contact te brengen en zo elkaar te motiveren, en nog veel meer van zulke hartverwarmende initiatieven, waar de vrijwilligers uren van hun tijd en engagement in staken”, aldus schepen Johan Geleyns.

Uiteindelijk werden drie clubs verkozen tot de Warmste Sportclubs van Leuven. De Leuvense Balletacademie eindigde op de derde plaats, net achter wielerclub de Vlierbeekriders. Zij ontvingen beide een geldprijs van 250 euro. De eerste plaats ging naar Join2Bike, een wielerclub die het mogelijk maakt voor mensen met een beperking om hun geliefkoosde sport te blijven beoefenen met een fiets op maat en/of met een fietsbuddy. Als winnaar mochten zij een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

“Ik ben bijzonder fier op deze titel”, zegt Join2Bike-voorzitter Luc Gielen. “Ik wil alle leden bedanken voor hetgeen ze teweeg gebracht hebben. Echt fantastisch! En natuurlijk ook stad Leuven dat al onze inspanningen en ons werk, het inclusief sporten, duidelijk waardeert.”

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Iris De Keyser buurtsportcoördinator
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Iris De Keyser buurtsportcoördinator
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven