Stad Leuven huldigt sportkampioenen van 2020 en 2021

Traditiegetrouw huldigt de stad Leuven ieder jaar haar sportkampioenen. Wegens de coronapandemie kon de Kampioenenviering de voorbije twee jaar niet plaatsvinden. Daarom zette de stad dit jaar zowel de Vlaamse, Belgische, Europese en wereldkampioenen van 2020 als 2021 in de bloemetjes. Dat gebeurde gisterenavond in het Leuvense stadhuis.

Voor het jaar 2020 droegen drie clubs individuele kampioenen voor: Schermclub Parcival (1), Karateclub Samoerai Leuven (5) en Daring Club Leuven Atletiek (24). Sommige van deze kampioenen behaalden meer dan één titel. Twee clubs hadden ook kampioenenploegen: Squash Club De Vaart (3) en Karateclub Samoerai Leuven (1).

Voor het jaar 2021 werden in totaal 39 individuele kampioenen voorgedragen door 7 verschillende clubs: Schermclub Parcival (1), Leuven Aquatics (1), Koninklijke Kruisboogmaatschappij Help U Zelve Leuven (1), Squash Club De Vaart (3), Judocentrum Leuven (3), Brasa Belgium Brazilian Jiu Jitsu Academy (9) en Daring Club Leuven Atletiek (21). Daarnaast behaalden ook drie ploegen van Daring Club Leuven Atletiek een kampioenstitel.

“Onze prioriteit is dat elke Leuvenaar kan genieten van zijn of haar sport. Want sport zorgt voor fitte, gezonde en gelukkige inwoners. Of het nu stoelyoga of competitiesport is, we zetten Leuven in beweging. Iedereen die beweegt is voor mij al een winnaar. Zij die het hoogste bereiken, dat zijn dan onze ​ Leuvense sportkampioenen. Het is dan ook erg fijn om hen samen te brengen en de erkenning te geven die ze verdienen voor hun geleverde topprestaties”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

“Normaal gezien tellen we veel meer sportkampioenen, maar omwille van de coronapandemie in 2020 en 2021 konden heel wat sportcompetities en -kampioenschappen niet afgewerkt worden of plaatsvinden. Daarom ligt het aantal kampioenen voor beide jaren aanzienlijk lager dan de jaren voordien. Ik twijfel er niet aan dat we volgend jaar opnieuw honderden kampioenen mogen ontvangen”, aldus schepen Geleyns.

De meest opvallende namen tussen alle kampioenen zijn die van Olympiërs Hanne Claes en Ben Broeders. Ben Broeders kroonde zich in 2020 tot Belgisch kampioen polsstokspringen. Hanne Claes was in 2021 de snelste vrouw van het land op de 400 meter horden.

De individuele trofeeën – Sportverdienste van het Jaar (individueel en ploeg), Beloftevolle Jongere van het Jaar en de eretitel Laureaat van de Sport – werden dit jaar niet uitgereikt. Omdat er veel wedstrijden niet konden doorgaan tijdens de coronapandemie waren er onvoldoende kandidaten. In 2023 worden deze prijzen opnieuw toegekend.

Ben Broeders en schepen van sport Johan Geleyns
Ben Broeders en schepen van sport Johan Geleyns

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be