Stad Leuven investeert in nieuwe voetgangersbrug aan Lüdenscheidsingel

De voetgangersbrug zal de Albert Woutersstraat en Stadsvest met de nieuwe bushalte op de Lüdenscheidsingel verbinden. Bovenaan de brug komen fietsbeugels zodat fietsers er gemakkelijk hun fiets kunnen stallen en overstappen op de bus. Vermoedelijk kunnen voetgangers nog voor de zomer van 2020 via de brug de nieuwe bushalte bereiken.

Extra investering
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt momenteel een nieuw fietspad aan in de berm van de Lüdenscheidsingel. Het fietspad verbindt het Engels Plein met de Nieuwe Mechelsesteenweg. Tegelijk werkt AWV aan een nieuwe bushalte op de Lüdenscheidsingel. De investering van AWV in het fietspad en de bushalte bedraagt 3,6 miljoen euro.

Om te zorgen dat ook rolstoelgebruikers en mensen met een buggy de bushalte gemakkelijk kunnen bereiken, komt er een pad ter hoogte van de Pompstraat. De betonnen wand van het verzonken fietspad die vandaag te zien is, zal een begroeide, groene wand worden.

”Daarnaast investeert de stad ter hoogte van de Albert Woutersstraat en Stadsvest in een voetgangersbrug over het verzonken fietspad”, zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. ”Zo kunnen de bewoners van Wilsele-Dorp gemakkelijk de nieuwe bushalte op de Lüdenscheidsingel bereiken en vermijden ze een omweg via de Pompstraat. We leggen ook een fietsenstalling aan zodat de fietsers hun fiets daar kunnen stallen om over te stappen op het openbaar vervoer.”

“De bereikbaarheid van de deelgemeenten is een belangrijk aandachtspunt voor de stad. Met deze bushalte zorgen we voor een betere bediening van Wilsele-Dorp”, vult David Dessers, schepen van mobiliteit, aan. “In heel de stad maken we bovendien werk van combimobiliteit. Op de Lüdenscheidsingel creëren we nu een punt waar fietsers en voetgangers uit Wilsele-Dorp makkelijk kunnen overstappen op de bus.”

Stalen brug
De voetgangersbrug bestaat uit een stalen constructie en de leuningen worden afgewerkt in hout. De investering in het ontwerp en de bouw van de brug bedraagt zo’n 112.000 euro.

De aannemer bouwt de brug in een atelier. Tegen de paasvakantie wordt de brug op z’n plaats gezet. Enkele weken later worden de houten afwerkingselementen geplaatst. Zodra de werken aan de bushalte en het fietspad klaar zijn en de bussen van De Lijn de nieuwe bushalte bedienen, kunnen voetgangers de brug gebruiken. Dat is vermoedelijk voor de zomer van 2020.

 

Contacteer ons
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Stijn Van Herck ingenieur weg- en waterbeheer
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
David Dessers schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid, landbouw en consumptie, stad Leuven
Stijn Van Herck ingenieur weg- en waterbeheer
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven