Stad Leuven koopt pand van Domo Meubelen

Het stadsbestuur van Leuven verwerft het gebouw van meubel- en interieurzaak Domo Meubelen aan de Bondgenotenlaan. Concreet koopt de stad de grote commerciële ruimtes op het gelijkvloers, de kantoren op de eerste verdieping en de parking aan. De aankoop komt eind deze maand op de gemeenteraad.

De strategische ligging vlakbij het centrum en station, de brede uitnodigende toegang en de grote vloeroppervlakte en indeling van het gebouw zijn belangrijke troeven van het gebouwcomplex, dat achter de straatgevel verrassend grote zalen en ruimtes bevat. De studio’s aan de straatkant blijven eigendom van de eigenaars van Domo Meubelen. De stad wordt eigenaar van de rest van het gebouw. “Het is een unieke opportuniteit om er een eigentijdse evenementenlocatie uit te bouwen met ruimte voor muziek, congressen en (nacht)cultuur. Zo geven we zuurstof aan het muzieklandschap in Leuven en realiseren we een extra mogelijkheid om kleinere congressen en events te organiseren”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.  

De eigenaars van de Domo Meubelen zijn zeer tevreden. “Nu kunnen we ons vanaf heden ten volle concentreren en zakelijk focussen op het inrichten en bemeubelen van studentenkamers, business flats en projecten voor gemeenschappen met onze andere firma, Modus Living”, zeggen Tom en Philippe Mertens. “Door het succes daarvan is de combinatie met een fysieke meubelwinkel een te zware opdracht geworden. Nu krijgt onze zaak een nieuwe toekomst. Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken. We blijven tot op het einde van de activiteiten van Domo Meubelen iedere klant de service geven die hij of zij sedert meer dan 33 jaar gewoon van ons is."

De stad wil het gebouw verwerven met het oog op een verdere uitbreiding van muziekcentrum Het Depot. Het Depot, dat fysiek grenst aan het gebouw van Domo Meubelen, gaf eerder aan interesse te hebben om haar werking verder uit te bouwen, onder meer om sterker in te zetten op begeleiding van artiesten, beleving van muziek en nachtcultuur. Het Depot heeft reeds een erfpacht met de stad en is al jarenlang aanwezig in de onmiddellijke omgeving van de site. De stad voert gesprekken met Het Depot om een samenwerking rond de invulling, uitbating en renovatie van het pand te bekijken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be