Stad Leuven lanceert campagne ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’

In deze coronatijden blijven we met z’n allen vaker in ons kot en maken we het graag gezellig met een glaasje. Maar wie zegt dat je niet kunt genieten van een apéro zonder alcohol? Mensen grijpen steeds vaker uit gewoonte naar alcohol. Met de campagne ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’ wil de stad haar inwoners laten stilstaan bij de vanzelfsprekendheid waarmee we alcohol drinken.

“Een avondje met vrienden of familie hoeft niet altijd met alcohol. Er zijn heel wat lekkere alcoholvrije alternatieven, ook voor bieren en cocktails, die voor wat afwisseling kunnen zorgen”, zegt schepen van welzijn Bieke Verlinden. “Heel wat mensen linken gezellig samenzijn nog vaak aan alcoholconsumptie, veelal als gewoonte of zelfs onbewust. Met ‘Schol! Het kan ook zonder alcohol’ willen we de Leuvenaar overtuigen om eens alternatieven uit te proberen en bewustzijn creëren rond de evidentie van alcoholconsumptie.”       

Gastvrije apérotips en mocktailrecepten
De stad richt zich met deze campagne vooral op twintigers en dertigers. Deze doelgroep opent vrij gemakkelijk thuis een flesje. Om hen te bereiken, trekt de stad volop de digitale kaart. Via sociale media en op www.leuven.be/scholzonderalcohol inspireert de stad met tips en recepten voor een geslaagde apéro of drink.

Win een mocktailworkshop
Met #scholzonderalcohol roept de stad iedereen op om foto’s en recepten te delen van alcoholvrije drankjes. De inzender met de origineelste foto wint een mocktailworkshop voor maximum 4 personen bij hem of haar thuis, met respect voor en afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Deze campagne kwam tot stand met steun van het AB-Inbev Community Fund en maakt deel uit van het Lazarusproject van de stad Leuven en de AB InBev foundation om onverantwoord alcoholgebruik te voorkomen.

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Daniëlla Descamps preventiewerker
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Daniëlla Descamps preventiewerker
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven