Stad Leuven lanceert nieuwe editie Plusgids voor senioren

De stad stelt haar geactualiseerde Plusgids 2021 voor. Deze inspirerende publicatie helpt senioren op weg over thema’s als ontmoeten, vrije tijd, wonen, welzijn & zorg, rechten & financiële steun en mobiliteit. Vanaf 3 november vind je hem onder andere in het stadskantoor, in de buurt- en lokale dienstencentra of in de bibliotheek. Online kan je de gids raadplegen op www.leuven.be/plusgids.

“Een Leuvenaar op vijf is vandaag ouder dan 60. De toenemende verzilvering van onze stad biedt veel kansen maar ook uitdagingen. Onder andere met deze Plusgids willen we het actief ouder worden ondersteunen”, zegt Denise Vandevoort, schepen van senioren.

De groep van senioren is heel heterogeen. Dé senior bestaat niet, mensen zijn uniek en verschillen van elkaar. Sommigen zijn erg actief en levenslustig en kunnen prima voor zichzelf en anderen zorgen. Anderen zijn dan weer sterk afhankelijk van hulp en zorg. En daartussen zit een hele groep mensen die af en toe lichamelijke, psychische of sociale ondersteuning nodig heeft. Soms voor even, soms voor langere tijd.

“We vinden het als stad belangrijk om in alle beleidsdomeinen aan iedereen aandacht te besteden. Senioren moeten alle kansen krijgen om actief deel te nemen aan onze maatschappij: als vrijwilliger in de vele verenigingen, in het buurtleven of als deelnemer aan activiteiten in onze bruisende stad. Deze gids is voor hen een handige wegwijzer die naast pasklare antwoorden ook talrijke tips, informatie en adressen bundelt. Zo kunnen ze hun leven in Leuven zo prettig, zinvol en zorgenvrij mogelijk in richten”, besluit schepen Vandevoort.

Contacteer ons
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
An Mondelaers projectdeskundige ouderen en zorg, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
An Mondelaers projectdeskundige ouderen en zorg, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven