Stad Leuven, Liefst Leuven, UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel en Voka-KvK Vlaams-Brabant samen op zoek naar 500 jobs

Op 20 oktober is het opnieuw YOUCA Action Day (de vroegere Zuiddag). Op die dag engageren meer dan 15.000 scholieren in Vlaanderen en Brussel zich om tijdens de schooluren te werken voor een bedrijf, organisatie, overheid of particuliere ondernemer. Hun loon, 55 euro, gaat integraal naar jongerenprojecten van Rikolto in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador. Stad Leuven, Voka-KvK Vlaams-Brabant, UNIZO Vlaams Brabant & Brussel en Liefst Leuven roepen werkgevers op om deel te nemen en een geëngageerde jongere voor één dag tewerk te stellen. Ze krijgen een dag jong potentieel over de vloer en geven zo mee uiting aan hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Wij zijn trots op de 500 geëngageerde leerlingen uit Leuvense scholen die op 20 oktober de handen uit de mouwen zullen steken. Om hen aan een job te helpen, heeft de stad alvast zelf 40 vacatures op de jobbank van YOUCA geplaatst. Jongeren kunnen bijvoorbeeld een dag komen werken bij de dienst groenbeheer, aan het loket in het stadskantoor of in de buurtcentra. We rekenen op de Leuvense bedrijven en handelaars om ook massaal vacatures te registreren”, vertelt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

Voka-KvK Vlaams-Brabant roept haar leden op om jobs aan te bieden. Een jongere krijgt ook de kans om die dag zélf gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant te worden. “Jongeren kunnen niet vroeg genoeg in contact komen met onze ondernemingen: door een dag mee te draaien op de werkvloer leren ze de bedrijven uit hun buurt kennen. Het geeft hen misschien wel zin om later bij deze bedrijven aan de slag te gaan of om zélf te gaan ondernemen. Wij ondersteunen jonge ondernemers dankzij bijvoorbeeld onze Bryo-trajecten. Het wordt dus sowieso een boeiende dag”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

Net als bedrijven kunnen ook Leuvense handelaars jobs aanbieden aan de scholieren. “YOUCA is een fantastisch initiatief. Winkeliers en horeca-uitbaters krijgen een hele dag nieuwe en frisse ideeën over de vloer en geven op hun beurt graag de liefde voor hun zaak mee”, vindt Tine Vandeweerd, Handelscoach van Liefst Leuven.

Ook UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel steunt de YOUCA Action Day graag en roept ondernemers op om er actief aan deel te nemen. “Jongeren laten proeven van het ondernemerschap door hen een dag achter de schermen te laten meedraaien en tegelijkertijd projecten wereldwijd te steunen: een verrijkend initiatief en een absolute win-win voor alle partijen!”, besluit Elke Tielemans, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. 

De opbrengst van de YOUCA Action Day gaat dit jaar naar Rikolto, een organisatie met onder meer een kantoor in Leuven, die werk maakt van kwaliteitsvolle, betaalbare voeding voor iedereen en een eerlijk inkomen voor boeren wereldwijd. Met de opbrengst ondersteunt Rikolto jongeren in Burkina Faso, Oeganda en Ecuador om hun duurzame voedselonderneming succesvol uit te bouwen.

Praktisch
Werkgevers kunnen hun vacatures posten in de YOUCA Jobbank via jobbank.youca.be. Jongeren kunnen daar de komende weken solliciteren voor hun favoriete job.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]