Stad Leuven maakt kinderen baas tijdens Buitenspeeldag

Leuvense kinderen en jongeren zetten woensdag 17 april best met stip in hun agenda, want de stad Leuven maakt van Buitenspeeldag opnieuw een onvergetelijke dag. De stad organiseert tussen 13 en 17 uur een laagdrempelig, leuk en uitdagend aanbod in de verschillende Leuvense deelgemeenten voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. ​

"Van de Buitenspeeldag maken we elk jaar weer dé hoogdag voor onze Leuvense kinderen. Vorig jaar organiseerden we een XL-editie met De Bond Is Van Ons, dit jaar spreiden we alle pret en activiteiten opnieuw over de stad en haar deelgemeenten. Het is een dag waarop niets moet, alles mag en we kinderen en jongeren van zoveel mogelijk nieuwe ervaringen willen laten proeven. Kom kajakken of suppen, geniet van straattheater of waag je aan een potje rolstoelbasket. Jong zijn in Leuven is een feest”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

De stad wil ‘sportief spelen’ in de verf zetten. Zo wordt het Urban Sports Park in Wilsele the place to be om te breaken en te skaten. Op het Sint-Lambertusplein in Heverlee kan je boogschieten, dansen of een initiatie in vechtsport of vendelzwaaien volgen.

Urban sports
“De Leuvense jeugd in contact brengen met nieuwe sporten, dat is de rode draad doorheen deze editie van de Buitenspeeldag”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “We willen van urban sports een vast onderdeel maken in het Leuvense sportlandschap. Daarom zal de stad je vanaf nu geregeld verschillende urban sports aanbieden via events en initiaties. Denk aan pannavoetbal, BMX’en of breaking, allemaal sporten die jongeren makkelijk en eenvoudig op straat of in het park kunnen beoefenen. De Buitenspeeldag is alvast een perfecte gelegenheid voor een kennismaking.”

Uitgebreid programma
Niet bang om nat of vuil te worden? In het Sluispark in Leuven kan je suppen en kajakken of koken in een modderkeuken. Wie het liever droog houdt, kan bouwen met bamboe, go-karten of genieten van een ‘springeiland’.

In Wijgmaal kan je in de Oude Gemeenteschool leren skaten, poolvoetbal of spikeball spelen. Ook is er straattheater en krijg je de kans om kastelen te bouwen met karton.

In het Heuvelhofpark in Kessel-Lo staat avontuur centraal. Waaghalzen kunnen zich uitleven op een touwenparcours of een hindernissenbaan. Nog op het programma: Highlandgames, grappige circusacts en schattige dieren in de pop-up kinderboerderij. Er komt ook een zone voor jongeren met graffiti en een podcastcaravan.

De allerkleinsten kunnen zich volop uitleven bij het Huis van het Kind in de Savoyestraat, vlak bij Museum M. In de museumspeltuin kunnen kleuters ‘wobbelturnen’, spelen met grote gezelschapsspelen en uit de bol gaan op een springkasteel.

Alles is gratis en inschrijven is niet nodig. Een overzicht van alle activiteiten vind je op de website van de stad.

Website preview
Buitenspeeldag
Zin in een namiddag vol plezier in de buitenlucht? Kom tijdens de nationale Buitenspeeldag kajakken, genieten van straattheater of rolstoelbasketten!
Stad Leuven

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be