Stad Leuven maakt winnaars bekend tekenwedstrijd ‘Vredevolle Steden’

Gisteren maakte de stad bekend welke tekeningen zij samen met beeldend kunstenaar Muriel Princen selecteerde in het kader van de tekenwedstrijd ‘Vredevolle Steden’. Dat gebeurde feestelijk in de Bib Tweebronnen, in aanwezigheid van de tien jonge makers en hun gezinnen. Tijdens de bekendmaking stuurde één van de kinderen de tekeningen digitaal naar het secretariaat van Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) in Japan. Daar nemen de werken deel aan de internationale tekenwedstrijd ‘Vredevolle steden’.

De stad Leuven organiseerde de tekenwedstrijd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Tussen 1 september en 17 oktober bezorgden 29 kinderen tussen 6 en 15 jaar hun tekeningen over het thema vrede aan de stad.

Uit de inzendingen selecteerde de stad samen met beeldend kunstenaar Muriel Princen tien tekeningen: vijf van kinderen tussen 6 en 10 jaar, en vijf van kinderen tussen 11 en 15 jaar.

In de categorie van 6- tot 10-jarigen wonnen Anna Vanraes (8), Banshori Mishra (10), Egon Rooman (10), Maite Devlieghere (10) en Vivien Qianyu Fu (8). Bij de 11- tot 15-jarigen haalden de werken van Aira Van Aken (10), Frigg Stinckens (12), Roselien Acke (11), Sander Callens (11) en Zeffe Vander Velpen (11) de selectie.

“Met hun tekeningen dragen de kinderen mee de vredesboodschap uit. Elk van hen gaf een creatieve, eigen betekenis aan het thema Vredevolle Steden”, licht schepen Lies Corneillie toe. “We zien natuurlijk vredesvlaggen, -tekens, -duiven, maar ook een Fonske, de wereldbol met vlaggen, veel groen en (fantasie)dieren, diverse mensen die samen allerlei dingen doen en de boodschap om jezelf te zijn… Het is fijn om te zien wat vrede voor kinderen betekent.”

Voor hun inzet en schitterende resultaten kregen Aira, Anna, Banshori, Egon, Frigg, Maite, Roselien, Sander, Vivien Qianyu en Zeffe – hoe kan het ook anders? – elk een mooie tekenset met een biokatoenen pennenzak, huidskleurpotloden, kleurstiften, slijper en gom, én een duoticket voor een voorstelling naar keuze uit het Rode Hond aanbod van 30CC!

Internationale tekenwedstrijd
Hun tekeningen nemen nu deel aan de internationale tekenwedstrijd ‘Vredevolle steden’ van Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) in Japan. Dat zal in elke leeftijdscategorie één eerste prijs, twee tweede prijzen en drie derde prijzen toekennen. Op maandag 17 januari 2022 maakt het secretariaat in Japan de resultaten bekend op de website van Mayors for Peace. De winnaars krijgen een oorkonde en een herinneringsgeschenk. Duimen maar!

De stad Leuven zet zich in voor een wereld van vrede en zonder geweld. Leuven is sinds 1988 lid van het internationaal netwerk Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) en is sinds 2010 ook Vredesstad. De stad neemt elk jaar op 21 september deel aan de Internationale Dag voor de Vrede door de vredesgedachte uit te dragen en te pleiten voor een internationaal verbod op kernwapens.

Contacteer ons
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Dagmar Van Grunderbeeck consulent mondiaal beleid
Lies Corneillie schepen van wonen, gelijke kansen en mondiaal beleid, stad Leuven
Dagmar Van Grunderbeeck consulent mondiaal beleid
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven