Stad Leuven maakt winnaars tekenwedstrijd ‘Vredevolle Steden’ bekend

Gisteren maakte de stad de winnaars van ​ de tekenwedstrijd ‘Vredevolle Steden’ bekend. Dat gebeurde feestelijk in het Atelier van de Bib Tweebronnen, in aanwezigheid van de jonge makers. Tijdens de bekendmaking verstuurde een van de kinderen de tekeningen digitaal naar het secretariaat van Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) in Japan. Daar nemen de werken deel aan de internationale tekenwedstrijd ‘Peaceful towns’.

De stad Leuven organiseerde de tekenwedstrijd naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Uit de inzendingen selecteerde de stad samen met beeldend kunstenaar Muriel Princen en cartoonist Bart Schoofs vijf tekeningen: twee van kinderen tussen 6 en 10 jaar, en drie van kinderen tussen 11 en 15 jaar. In de categorie van 6- tot 10-jarigen wonnen Dante Basic (9) en Léonie Verbrugghe (7). Bij de 11- tot 15-jarigen haalden de werken van Henk Driesen (14), Jakub Cardyn (12) en Manon Distelmans (11) de selectie.

Voor hun inzet en schitterende resultaten kregen Dante, Léonie, Henk, Jakub en Manon van schepen David Dessers (die schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie momenteel vervangt) elk een mooie, ecologische tekenset met een biokatoenen pennenzak, kleurstiften, huidskleurpotloden, een groeipotlood, slijper en gom.

Internationale tekenwedstrijd in Japan
Hun tekeningen nemen nu deel aan de internationale tekenwedstrijd ‘Peaceful towns’ in Japan. Het secretariaat van Mayors for Peace (Burgemeesters voor Vrede) in Japan zal in elke leeftijdscategorie één eerste prijs, twee tweede prijzen en drie derde prijzen toekennen. Op dinsdag 27 december 2022 maakt het secretariaat de resultaten bekend op de website van Mayors for Peace. De winnaars krijgen een oorkonde en een herinneringsgeschenk.

Inzet voor vrede
De stad Leuven zet zich in voor een wereld van vrede en zonder geweld. Leuven is sinds 1988 lid van het internationaal netwerk Mayors for Peace en is sinds 2010 ook Vredesstad. De stad neemt elk jaar op 21 september deel aan de Internationale Dag voor de Vrede door de vredesgedachte uit te dragen en te pleiten voor een internationaal verbod op kernwapens. Ze roept Leuvenaars dan op om massaal de vredesboodschap mee uit te dragen. Dit jaar verdeelde de stad hiertoe postkaarten waarmee Leuvenaars hun vredevolle groeten konden verspreiden en organiseerde ze een tekenwedstrijd rond het thema ‘vrede’ voor kinderen.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]