Stad Leuven ontvangt nieuwe Indiase ambassadeur

De stad Leuven versterkt opnieuw haar internationale relaties. Leuven heeft een van de grootste Indiase gemeenschappen van Vlaanderen, een gemeenschap die dankzij de universiteit en de dynamische high-tech biotoop een belangrijke bijdrage levert. Het officiële bezoek van H.E. Saurabh Kumar, de nieuwe Indiase ambassadeur, bevestigt de hechte band tussen Leuven en India.

“India neemt alsmaar nadrukkelijker haar plaats op in de wereld,” zegt Mohamed Ridouani, burgemeester stad Leuven. “Deze ontmoeting biedt kansen om de samenwerking tussen onze bedrijven en kennisinstellingen verder te verdiepen en zet de uitstekende relatie voort.”

Doorheen de jaren zijn de contacten met India steeds intenser geworden. Sinds 2013 heeft Leuven een India House: een samenwerkingsverband tussen stad, universiteit en Leuven MindGate. Daarmee is Leuven de enige stad in België met een bijzondere focus op India.

Op stedelijk niveau zijn er programma’s met New Delhi, Gwalior en Mumbai. Zo is er een gesubsidieerd project met Gwalior waarin beide steden hun erfgoedinstellingen ondersteunen, zowel daar als hier. Ook Leuven MindGate voert een actief beleid om innovatieve bedrijven uit India aan te trekken.

De ambassadeur bracht onder meer een bezoek aan KU Leuven, imec en Health House. Daarna volgde een bezoek aan het stadhuis en het historisch centrum, met inbegrip van de prachtige Sint-Pieterskerk.

H.E. Saurabh Kumar behaalde een ingenieursdiploma aan de Indian Institute of Technology (IIT) Kanpur en aan IIT Delhi. Hij vervoegde het diplomatieke korps in 1989 en was onder meer gestationeerd in Bejing, Rome, Jakarta en Hongkong. Bovendien was hij Directeur China binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be