Stad Leuven opent rouwregister naar aanleiding van overlijden Marcella Schollaert

Leuven verliest opnieuw een monument. Gisteren overleed Marcella Schollaert, de helft van ’s lands bekendste tweeling. Marcella werd 95. Ze is nu weer herenigd met haar identieke tweelingzus Jeanne. Zij stierf twee en een halve maand geleden.  Het stadsbestuur wenst via deze weg zijn medeleven mee met te delen aan de familieleden en vrienden van Marcella. Er wordt ook een rouwregister geopend.

 

Jeanne en Marcella Schollaert werden in Leuven en ver daarbuiten bekend door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit. De onafscheidelijke tweelingzussen groeiden daarna uit tot ambassadeurs van Leuven.

Rouwregister
Inwoners kunnen vanaf morgen, 5 februari, tot en met vrijdag hun herinneringen aan Marcella Schollaert nalaten in een rouwregister in het stadskantoor. Het register kan ondertekend worden tijdens de openingsuren: dinsdag 5 februari van 9 tot 12.30 uur, woensdag 6 februari van 9 tot 16.30 uur, donderdag 7 februari van 9 tot 20 uur en vrijdag 8 februari van 9 tot 12.30 uur.  

Jeanne en Marcella (rechts op foto) Schollaert
Jeanne en Marcella (rechts op foto) Schollaert
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven