Stad Leuven organiseert studiedag over woonbegeleiding

Op maandag 6 november organiseert stad Leuven een studiedag over woonbegeleiding. Organisaties die ondersteuning en begeleiding aanbieden voor sociale en private huurders, lichten hun aanbod en werking toe. De studiedag is gericht op verhuurders, buddies en middenveldorganisaties. Met dit initiatief wil de stad het aanbod woonbegeleiding beter bekendmaken zodat huurders die nood hebben aan ondersteuning, gepaste hulp en begeleiding krijgen.

"Met deze studiedag willen we een overzicht geven van de verschillende organisaties en instanties die woonbegeleiding voorzien. In onze stad en regio zijn er heel wat organisaties actief die huurders op de sociale en private markt ondersteunen. Denk aan ondersteuning bij huurachterstal of het onderhoud van de woning. Maar velen die van ver af of dichtbij te maken hebben met huren of verhuren, zien door het bos de bomen niet en weten niet goed waarvoor ze bij welke organisatie precies terechtkunnen. Daarom organiseren we deze studiedag", licht schepen van wonen Lies Corneillie toe. 

Het aanbod van de verschillende organisaties is bijvoorbeeld gericht op jongeren die alleen wonen, maar die in verschillende levensdomeinen hun draai niet vinden en bijvoorbeeld hulp nodig hebben op financieel en administratief vlak. Maar ook voor huurders die huurachterstal opbouwen omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen en niet weten hoe dit op te lossen, is er begeleiding.

Programma
Het CAW Oost-Brabant zal zijn aanbod rond opvang en woonbegeleiding toelichten. De Mobiele teams GGZ Leuven geven een woordje uitleg bij de begeleiding die ze aanbieden. Zorg Leuven belicht haar aanbod thuiszorg en Amber vzw geeft een woordje uitleg over de jeugdhulp die ze aanbiedt en dan in het bijzonder de contextbegeleiding in functie van autonoom wonen. De studiedag vindt plaats op 6 november van 12.30 uur tot 16.35 uur in de Romaanse Poort. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via de website van de stad: https://leuven.be/studiedag-woonbegeleiding.

De stad zet de komende jaren meer in op informeren over en ondersteunen bij huren en verhuren. Onder de naam ‘Huurhuis’ bundelt ze al haar aanbod.

Studiedag woonbegeleiding
Tijdens deze studiedag krijg je tips en advies van organisaties die ondersteuning bieden over woonvaardigheden voor vertegenwoordigers van sociale en private huurders.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be