Stad Leuven organiseert succesvolle workshop voor handelaars over klantgericht verkopen

Om de Leuvense horeca en handel te informeren en versterken organiseert de stad Leuven een reeks informatieavonden. Na een succesvolle workshop over winkeldiefstallen kwam gisteren 11 april, het thema klantgericht verkopen aan bod. Er daagden opnieuw heel wat geïnteresseerde handelaars en horecaondernemers op.

“Elke twee maanden organiseren we een workshop en infoavond rond een thema dat de lokale ondernemers aanbelangt, opdat lokale handelaars en hun medewerkers zonder veel zoeken goede en praktische informatie kunnen krijgen over wat hen bezig houdt”,  zegt Leuvens schepen van handel Johan Geleyns. “Na een geslaagde workshop over winkeldiefstal in februari, volgde gisteren opnieuw een succesvolle infosessie waarin de deelnemers op een klantgerichte manier leerden communiceren zodat de klanten zich meer dan welkom voelen in hun winkel of horecazaak.”

Meer verkopen en tegelijk de klant gelukkig en tevreden laten vertrekken is uiteraard de droom van elke horeca- en winkeluitbater. Victoria De Mulder van V-Retail-Training liet hen daarom tijdens de workshop hierover reflecteren en filmpjes analyseren. De deelnemers zochten ook naar de meest klantgerichte oplossingen én ontwikkelden een concreet actieplan waarmee ze dadelijk aan de slag kunnen.

“Een extra voordeel dat de horeca- en winkeluitbaters ervaren tijdens deze workshops is dat ze elkaar (beter) leren kennen en van elkaar kunnen leren. Omdat we hier veel waarde aan hechten, koppelen we aan elke infoavond ook een fijn netwerkmoment”, vult schepen Johan Geleyns aan.

De onderwerpen van de infoavonden worden trouwens gekozen op basis van de input van de Leuvense “Raad van 100”. Dit is een door de stad geïnitieerd participatief orgaan van een honderdtal ondernemers, geografisch gespreid over grondgebied Leuven, dat regelmatig bevraagd wordt. Ook de feedback die de stad kreeg op haar netwerkmoment in het najaar van 2021 nam ze mee bij de keuze van de thema’s. Op maandag 20 juni wordt de volgende workshop georganiseerd.

“Als er nog thema’s zijn die onze lokale ondernemers graag behandeld zien, dan zijn ze steeds welkom om deze te melden bij onze afdeling economie en handel”, besluit schepen Geleyns.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]