Stad Leuven organiseert succesvolle workshop voor handelaars rond winkeldiefstal

Maandagavond 21 februari organiseerde de stad een workshop rond het thema winkeldiefstal voor haar handelaars en horecaondernemers. De avond was de eerste van een reeks van informatieavonden die de stad organiseert om de lokale handel te informeren en versterken.

“In deze hectische tijden is het belangrijk dat lokale ondernemers zonder veel zoeken goede en praktische informatie kunnen krijgen over wat hen bezig houdt”, zegt Leuvens schepen van handel Johan Geleyns. “Daarom organiseren we vanaf nu elke twee maanden een workshop en infoavond rond een thema dat hen aanbelangt, met voldoende praktische tips en tricks. Zo zijn ze steeds meteen bij én kunnen ze zelf aan de slag.”

En dat het meer dan alleen luisteren was werd deze eerste avond al meteen duidelijk. Met rollenspelen en videobeelden werd het geheel duidelijk overgebracht aan de aanwezige handelaars. Zij kregen tips over hoe een dief te herkennen, hoe de samenwerking met de politie verloopt bij een betrapping, hoe te reageren bij agressie en - waarschijnlijk nog het belangrijkste - vele nuttige tips over preventie. De training werd gegeven door Crime Control training & consultancy, de preventiedienst van stad Leuven en de Leuvense politie.

“Elke handelszaak wordt vroeg of laat geconfronteerd met winkeldiefstal. Daarom vinden we het belangrijk om, naast de vele andere thema’s die we behandelen, ook de minder aangename onderwerpen aan bod te laten komen”, aldus schepen Geleyns

Dat dit thema ook in Leuven leeft,  bewijzen de 30 aanwezige handelaars. De onderwerpen van deze infoavonden werden trouwens gekozen op basis van de input van de Leuvense “raad van 100”, een door de stad geïnitieerd participatief orgaan van een honderdtal ondernemers, geografisch gespreid over grondgebied Leuven, dat regelmatig bevraagd wordt. Ook de feedback die de stad kreeg op haar netwerkmoment in het najaar van 2021 nam ze bij de keuze van de thema’s. Op maandag 11 april wordt de volgende workshop georganiseerd.

“Als er nog thema’s zijn die onze lokale ondernemers graag behandeld zien, dan zijn ze steeds welkom om deze te melden bij onze afdeling economie en handel”, besluit schepen Geleyns.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]