Stad Leuven roept op om opnieuw kindermateriaal te schenken aan Kirikou

Niet alle kinderen hebben thuis leuk en interessant speelgoed. Daarom begon de stad samen met tal van welzijnsorganisaties spelpakketten te verdelen via haar materialenbank Kirikou, waar baby- en kinderspullen ingezameld worden voor gezinnen die het minder breed hebben.

“Met die actie willen we de meest kwetsbare Leuvense gezinnen een hart onder de riem steken en de kloof die dreigt te ontstaan verkleinen”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Niet alle ouders hebben immers de ruimte, het spelmateriaal, het budget of de mogelijkheden om hun kinderen iedere dag op een leuke manier bezig te houden.” Al meer dan 300 Leuvense gezinnen kregen intussen één of meerdere spelpakketten, met zowel tweedehands als nieuw spelmateriaal aangepast aan de leeftijd van hun kind(eren). “Zo hebben ondanks deze crisisperiode toch alle kinderen toegang tot kwaliteitsvol en uitdagend speelmateriaal”, aldus schepen Bieke Verlinden. Door het succes van de actie, is de voorraad spelmateriaal in het Kirikou-depot de laatste weken aanzienlijk geslonken.

Om die voorraad weer aan te vullen, stelt Kirikou de deuren opnieuw open voor solidaire schenkers. Heb jij kindermateriaal van goede kwaliteit en wil je dit graag weggeven aan Leuvense gezinnen die het nodig hebben? Je bent opnieuw van harte welkom om te doneren aan Kirikou! Let wel: om de voorzorgsmaatregelen te kunnen opvolgen, neemt Kirikou enkel schenkingen aan na afspraak. Registreren kan via  www.leuven.be/leuvenhelpt.

Wie geen kindermateriaal heeft maar Kirikou financieel wil steunen, kan terecht bij het Huis van het Kind Leuven (BE36 7360 0231 0381 met vermelding 'gift spelpakketten Corona’).

 

Contacteer ons
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Veva De Groote projectdeskundige gezinsvriendelijkheid en armoedebestrijding
Bieke Verlinden schepen van zorg en welzijn, wijkwerking en begraafplaatsen, stad Leuven
Veva De Groote projectdeskundige gezinsvriendelijkheid en armoedebestrijding
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven