Stad Leuven roept op tot staakt-het-vuren in Gaza en verlicht Ladeuzeplein met 5.000 kaarsen

Naar aanleiding van het aanhoudende geweld in Gaza, roept de stad Leuven op tot een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren. De stad veroordeelt elke vorm van geweld die onschuldige slachtoffers treft. Op maandag 20 november 2023, Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, organiseert stad Leuven een serene vredesactie op het Ladeuzeplein. Alle Leuvenaars zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit ingetogen moment voor vrede en verbondenheid.

“Al meer dan een maand zijn we getuige van onvoorstelbare verschrikkingen in Gaza,” zegt Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven. “Elke dag worden steeds meer mensen getroffen en onschuldige levens verscheurd. Tegenover deze wreedheden en leed moeten we als Leuvense gemeenschap van ons laten horen. We roepen niet alleen op tot het respecteren van het internationaal humanitair recht en de mensenrechten met in het bijzonder de rechten en het welzijn van het kind. We roepen ook op tot een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren, waarbij er veilige toegang wordt voorzien voor hulpgoederen, medicijnen en medische hulp. Ook moet Gaza weer toegang hebben tot water, voedsel en elektriciteit. De tijd dringt. Het geweld moet nu stoppen.”

Leuvenaars kunnen kaars aansteken
Vanaf maandagnamiddag om 15 uur zijn Leuvenaars, voorbijgangers, scholen, gezinnen en verenigingen welkom om een kaars aan te steken op het Ladeuzeplein. Met alle brandende kaarsen wordt een cirkel van licht gemaakt. De stad voorziet 5.000 kaarsen. De stadsbeiaardier zal enkele liederen spelen. De kaarsen blijven staan op het Ladeuzeplein tot woensdagnamiddag. Zo dragen we samen een boodschap van solidariteit en verbondenheid uit.

Om 18 uur zal burgemeester Ridouani het woord nemen, gevolgd door een minuut stilte.

Website preview
Vredesactie en oproep staakt-het-vuren
Kom een kaars aansteken op het Ladeuzeplein om een boodschap van solidariteit en verbondenheid uit te dragen.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be