Delen:

Stad Leuven steekt feestverlichting aan op 26 november

In Leuven werden de voorbije dagen meer dan 1,5 miljoen lichtjes opgehangen in het centrum en de deelgemeenten. Ze fonkelen aan slingers over straten, in grote en kleine (kerst)bomen, langs wegen en aan verlichtingspalen, stadsgebouwen en monumenten.  De stad doet er alles aan om het deze eindejaarsperiode extra gezellig te maken. Vrijdag 26 november om 19 uur wordt de feestverlichting aangestoken. “Speciaal dit jaar meer en langer”, zegt schepen Dirk Vansina enthousiast.

De feestverlichting in Leuven is al een jarenlange traditie. Tijdens de eindejaarsperiode wordt Leuven feestelijk aangekleed en gaan alle lichtjes in de straten aan. Ook het stadskantoor, historisch stadhuis, de Universiteitsbibliotheek en verschillende pleinen worden prachtig verlicht.

Meer
Meer dan 1,5 miljoen lichtjes zullen de volgende maanden fonkelen in Leuven en deelgemeenten. "Dit jaar geven we de wintersfeer in de stad nog een extra duwtje in de rug", zegt Dirk Vansina, schepen van openbare werken. "Zo plaatsten we bijvoorbeeld een verlichte kerstboom van bijna 6 meter hoog op het Rector De Somerplein. Daardoor baden het hele plein en alle omliggende handelszaken in een gezellige sfeer. Maar de topper blijft natuurlijk de boom op de Grote Markt.”

In de Diestsestraat worden dit jaar heel wat extra bomen verlicht, zodat er een mooie lichtslinger ontstaat. Ook hangen er voor het eerst meer lichtjes langs de Naamsesteenweg tussen het spoorlijn en de Hertogstraat in Heverlee. Op het de Becker Remyplein in Kessel-Lo plaatste de stad een grotere kerstboom en langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele werd een andere feestverlichting aangebracht dan vorig jaar. Het volledige Sint-Hadrianusplein in Wijgmaal is mooi verlicht en ook daar staat een gezellige kerstboom. Overal genoeg sfeer dus om samen met vrienden en familie te genieten tijdens de feestdagen.

Langer
De feestverlichting geeft de Leuvenaars en de bezoekers een fijn gevoel van warmte en gezelligheid in deze donkerste periode van het jaar. Leuven laat de feestverlichting dit jaar ook langer branden, namelijk tot 31 januari.

Duurzaam 
De stad opteert uiteraard voor extra zuinige ledverlichting. Om nog minder energie te verbruiken zal de feestverlichting van de 180 slingers boven de straten ook overdag, tussen 10 en 15 uur, gedoofd worden en niet enkel ’s nachts van 01 en 06 uur. Daarnaast zijn de decoratie-elementen en de overige kerstversiering volledig gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Praktisch
Vrijdag 26 november om 19 uur zal schepen Dirk Vansina aan het stadhuis de feestverlichting officieel aansteken.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]