Stad Leuven stimuleert ondernemerschap met starterspremie

De stad Leuven erkent het belang van startend ondernemerschap om de lokale economie verder te versterken.  Leuvenaars met een ondernemersidee kunnen daarom een premie van maximaal 2.500 euro aanvragen. Op die manier wil de stad een aantrekkelijk startersklimaat scheppen door de slaagkansen van ondernemerschap te verhogen. 

Een onderneming opstarten vraagt lef en een groot engagement. Elk duwtje in de rug is dan welkom. Sinds deze maand kunnen ondernemers die minder dan twee jaar actief zijn als zelfstandige in hoofdberoep een toelage van maximaal 2.500 euro aanvragen. Deze kunnen ze gebruiken voor advies, cursussen of investeringen. De ondernemers dienen zelf ook steeds 30% te betalen van de totale kost per activiteit.

“Startende ondernemers brengen dynamiek in Leuven. Ga maar eens na, de meest vernieuwende producten en diensten komen van hen. En hun lef om te gaan voor je dromen werkt toch aanstekelijk”, zegt schepen van economie Lalynn Wadera. “Maar in het begin vraagt ondernemen meer investeringen dan dat het opbrengt. Daarom zetten we Leuvenaars met een ondernemersidee graag mee op weg met een starterspremie.”

Ook startende handelaars kunnen een premie aanvragen. “Onze Leuvense handelaars zorgen voor een bruisende stad. Dankzij de starterspremie kunnen we nieuwe ondernemers aanmoedigen om te investeren in waar onze stad écht nood aan heeft. Starters dragen immers bij aan de perfecte mix tussen het aanbod van ketens en de kleinere familiale zaken in shoppingstad Leuven. De stad is op elk moment een partner van de Leuvense handelaars en dat wordt met deze premie nog duidelijker”, aldus schepen van handel Johan Geleyns.

Praktisch
Startende ondernemers kunnen hun toelage aanvragen via www.leuven.be/starterscontract-voor-ondernemers. Alle voorwaarden en richtlijnen zijn daar terug te vinden. Het beoordelingscomité komt vier keer per jaar samen om de ingediende aanvraagdossiers te beoordelen. De eerstvolgende deadline voor indiening is 1 oktober 2022.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be