Stad Leuven test nieuwe duurzame uitleenbuggy's

Van 25 augustus tot en met 10 september kunnen inwoners en bezoekers van Leuven gratis een Strollo-buggy lenen bij het Buggypunt Rector De Somer om hem uit te testen. Deze buggy’s zijn van Belgische makelij en staan bekend om hun comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Bij een gunstige evaluatie door de gebruikers overweegt de stad het nieuwe model aan te kopen als nieuwe Leuvense stadsbuggy.

“Het is voor mensen met kinderen vaak een rompslomp als ze een buggy moeten meezeulen naar de stad. En dan nemen ze vaak de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. Voor hen lanceerden we enkele jaren geleden de Leuvense stadsbuggy. Dat zijn wandelwagens die ze gratis kunnen ontlenen in een aantal buggypunten verspreid over de stad”, legt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden uit. “De buggy’s zijn nu toe aan een upgrade. In deze testperiode willen we bekijken of de Strollo-buggy's, en het reservatiesysteem dat erbij hoort, aansluiten bij de noden van vandaag.” ​ 

Praktisch én duurzaam
Het Belgische en duurzame ontwerp maakt deze nieuwe buggy's echt bijzonder. De Strollo-buggy's hebben vervangbare onderdelen en zijn volledig recycleerbaar. Bovendien zijn de buggy’s in elkaar gezet in een maatwerkbedrijf. Extra handig voor de gebruiker is dan weer dat je deze buggy’s online kan reserveren. Zo ben je zeker van de beschikbaarheid wanneer je één nodig hebt.

“De gratis uitleenbare stadsbuggy is van bij het begin een grote troef geweest voor de kinderen en ouders die Leuven bezoeken. Dat de buggy's nu ook nog eens een stuk duurzamer zijn én op een warme plek zijn samengesteld, maakt het verhaal alleen maar mooier”, vertelt schepen Bieke Verlinden.

Gratis kinderboek tijdens testfase
Inwoners of bezoekers die graag mee deze nieuwe buggy’s willen testen, kunnen vanaf vandaag tot het eind van de proefperiode er een online reserveren via app.strollo.be. Voor wie ter plaatse een buggy wil uitlenen zonder reservering, staat het team van Velo-medewerkers bij het fietspunt klaar om te helpen.

De buggy afhalen en terugbrengen kan tijdens weekdagen tussen 9 en 19 uur, en tijdens het weekend tussen 10 en 19 uur in het Buggypunt Rector de Somerplein.

Leuven moedigt de ontleners aan om na gebruik feedback te geven over zowel de buggy als het online reserveringsproces. Als dank voor die waardevolle bijdrage ontvangt elk gezin dat tijdens deze proefperiode een buggy leent een gratis kinderboekje.

Buggy lenen
Gratis buggy lenen bij een Buggypunt in de stad.
Stad Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]