Stad Leuven toont hart voor alle gezinnen die een kind missen

Zondag 10 december is Wereldlichtjesdag, de dag waarop wereldwijd overleden en stilgeboren kinderen worden herdacht met een kaarsje. In de week van 8 tot en met 15 december loopt ook de Koesterweek, een initiatief van Berrefonds vzw. De organisatie vraagt openbare besturen om tijdens deze week de maatschappij te inspireren om samen herinneringen te koesteren aan alle kinderen die gemist worden. Een initiatief waar de stad Leuven graag mee haar schouders onder zet.

“Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk om zorg te dragen voor elkaar”, zegt Bieke Verlinden, schepen van zorg en begraafplaatsen. “We willen dat ouders zich gesteund, gezien en gedragen voelen door hun stad. Daarom nemen we ook dit jaar deel aan de Koesterweek.”

Koestervlag
Als teken van steun voor wie een kind mist, hees de stad Leuven, net als in heel wat andere steden en gemeenten, vandaag de Koestervlag van het Berrefonds. De vlag, met een groot hart in het midden, zal een week lang op alle stedelijke begraafplaatsen wapperen, aan de kinderperken en de sterretjesweide.

Koesterpin
Medewerkers van de Leuvense begraafplaatsen zullen tijdens de Koesterweek de hartvormige koesterpin opspelden om hun steun te betuigen aan ouders en families. “Samen tonen we hiermee aan families dat ze er niet alleen voor staan”, zegt schepen Verlinden. Wie ook graag een hart wil tonen voor een gezin dat een kindje mist, kan een pin ophalen aan het onthaal op de Stadsbegraafplaats (Nieuwe Kerkhofdreef).

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Neem contact op met

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be