Stad Leuven verbindt in verlies

Al wie in het leven geconfronteerd wordt met afscheid nemen, verlies en rouw, heeft recht op de juiste hulp. Daarom ondersteunt de stad Leuven het expertisecentrum Verbinding in verlies bij de organisatie van twee 'communitydagen’ voor professionelen in de rouwsector, op 26 en 27 mei in het Leuvense stadhuis.

Wanneer je een verlieservaring meemaakt, is het niet evident om de juiste hulp te vinden. Heel wat volwassenen, gezinnen, kinderen en jongeren zijn op zoek naar ondersteuning in hun rouwproces. "Er is veel en gerichte zorg en begeleiding beschikbaar", zegt An Hooghe, oprichter van het expertisecentrum Verbinding in Verlies. "Het is mijn missie om die hulp in z’n vele vormen met elkaar te verbinden en makkelijker bereikbaar te maken voor iedereen."

Ook Stad Leuven wil zijn steentje bijdragen om het grote aanbod te bundelen zodat mensen eenvoudiger en sneller de hulp die ze nodig hebben kunnen vinden. Daarom ondersteunt de stad Verbinding in verlies bij de organisatie van twee communitydagen, waarin professionals, vzw’s en lotgenotengroepen elkaar ontmoeten, uitwisselen en samenwerkingen aangaan. Zij horen en zien elke dag hoeveel ​ nood er is aan meer en beter afgestemde zorg wanneer een (klein)kind, een broer of zus, een vader of moeder, een vriend ... overlijdt.

"Het is ons doel om op termijn een ankerpunt voor rouw en verlies uit te bouwen, waar inwoners eenvoudig en laagdrempelig informatie kunnen inwinnen over begeleiding bij een intense periode in hun leven", zegt Bieke Verlinden, schepen van begraafplaatsen. "We vormen onze begraafplaatsen al enkele jaren om tot bijzondere plekken die dichter bij de mensen staan. Om dat te bereiken, zijn verbindende dagen voor professionelen in dit vakgebied, zoals deze tweedaagse, essentieel", vult ze aan.

Verbinding in verlies
Verbinding in verlies is een netwerk van professionals die gepassioneerd bezig zijn met ziekte, afscheid, verlies en rouw. Het verenigt meer dan 300 professionelen, lotgenotengroepen en vzw’s uit Vlaanderen en Nederland. De leden zijn therapeuten, professionals in de uitvaartwereld, kunstenaars met een aanbod rond afscheid, auteurs van boeken over afscheid en verlies, ontwerpers van troostkaarten, koesterdozen, rouwdrukwerk, keramieken urnen, onderzoekers, opleidingscentra die vormingen en opleidingen organiseren rond deze thema's, artsen, lotgenotenverenigingen...

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]