Stad Leuven verdeelt vandaag de eerste lading kwalitatieve, stoffen mondmaskers aan haar inwoners

Stad Leuven bezorgt als eerste centrumstad aan haar inwoners boven 6 jaar een kwalitatief, duurzaam en wasbaar mondmasker. Ze plaatste daarvoor op 20 april een bestelling van 100.000 stoffen maskers.

“Tijdens de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen spelen mondmaskers een cruciale rol. Het is belangrijk dat onze inwoners elkaar beschermen door een masker te dragen wanneer dat nodig is. Daarom bestelde de stad een herbruikbaar stoffen mondmasker voor elke Leuvenaar. Ik ben als burgemeester heel tevreden dat onze mensen dit huzarenstuk zo snel rond kregen. Daarbij werd niet over een nacht ijs gegaan: dit Leuvense model beantwoordt aan hoge kwaliteitseisen qua draagcomfort en bruikbaarheid. Er werd bovendien rekening gehouden met de mogelijkheid om een filter toe te voegen voor extra bescherming. Dankzij de inspanningen van onze medewerkers en de verschillende partners, kunnen we deze mondmaskers vanaf vandaag aan onze inwoners beginnen bezorgen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Elke inwoner boven 12 jaar krijgt een tweelagig katoenen masker. Over de kwaliteit, het model en de stof werd afgestemd met experts van de KU Leuven, waaronder Marc Van Ranst. Voor de Leuvense kinderen tussen 6 en 12 jaar bestelde de stad Leuven bij een andere leverancier een model op kindermaat.

“Deze week en volgende week krijgen we de mondmaskers voor inwoners boven de 12 jaar toe, en verdelen we die meteen. Vanaf 15 mei zullen ook de modellen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in de bus vallen", legt burgemeester Mohamed Ridouani uit.

Het West-Vlaamse confectiebedrijf Balko, dat het model masker produceert voor de Leuvenaars boven 12 jaar, leverde vandaag de eerste lading van 20.000 handgemaakte mondmaskers in Leuven. De komende tien dagen wordt de rest van de mondmaskers geleverd en verdeeld.

Het Leuvense bedrijf Mastermail vult de enveloppen machinaal met instructiekaart, brief en het juiste aantal mondmaskers. De bedeling aan huis wordt verzorgd door Bpost. De enveloppen voor de ongeveer 7.500 gezinnen met meer dan twee gezinsleden boven de 12 jaar worden manueel gevuld door medewerkers van de stad, en door hen aan huis geleverd.

“We gaan nu stilaan van crisisfase naar een fase van zorgzaam omgaan met elkaar. Mondmaskers spelen daarbij een grote rol, maar ook afstand houden, en voorzichtigheid blijven belangrijk. Laat ons samen nog even volhouden, zodat we snel weer kunnen genieten van elkaars gezelschap”, besluit burgemeester Ridouani.

 

Contacteer ons
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Mohamed Ridouani burgemeester, stad Leuven
Geertrui Vanloo Algemeen directeur
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven