Stad Leuven viert Dag van de Academies met workshops en een nieuwe expo

Zaterdag 11 februari is de Dag van de Academies. In heel Vlaanderen en Brussel gooien academies de deuren open. Zo ook de academie van stad Leuven SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst. Zij organiseert die dag verschillende workshops en opent haar nieuwe tentoonstelling ‘Hout! Papier! Karton!’.

"Met deze expo palmen de kinderen en jongeren van de beeldateliers de gebouwen van de academie in de Dirk Boutslaan in", vertelt schepen van deeltijds kunstonderwijs Bert Cornillie. "De leerlingen gingen aan de slag met hout, papier en karton en maakten prachtige creaties die je nog een maand lang kan bewonderen."

Gratis workshops
Wie het zelf voelt kriebelen, moet zeker even langskomen op 11 februari. "Leerlingen en leerkrachten richten zaterdag immers allerlei workshops in. Er is zelfs een kunstatelier volledig opgetrokken uit papier en karton. Maskers en kostuums maken of een reuzengroot doek weven van papier en karton: het kan allemaal in SLAC. Iedereen is welkom", besluit Cornillie.

Praktische informatie
Expo ‘Hout! Papier! Karton!’
Dirk Boutslaan 60-62, 3000 Leuven
Opening op zaterdag 11 februari om 13.30 uur
Te bezoeken tot 11 maart: op weekdagen van 9.00 tot 21.30 uur, zaterdag tot 17.00 uur, gesloten op zondag en tijdens de krokusvakantie

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]