Stad Leuven viert kinderbegeleiders tijdens Week van de Kinderopvang

In de week van 9 tot 15 oktober vieren we de Week van de Kinderopvang. Stad Leuven zette daarom de voorbije dagen alle kinderbegeleiders, onthaalouders en medewerkers in de buitenschoolse opvang extra in de kijker en roept ook (groot)ouders en kinderen op om deze week hun kinderbegeleider eens extra te complimenteren of te bedanken.

In Leuven zorgen kinderbegeleiders en onthaalouders elke dag met veel toewijding voor ruim 2.700 baby’s en peuters. In de voor- en naschoolse opvang worden er ook nog eens elke dag zo’n 3.000 kinderen met veel liefde en deskundigheid opgevangen. Deze week is het ideale moment om al deze kinderbegeleiders en medewerkers van de kinderopvang nog eens extra te bedanken voor al hun warme werk.

Zorgen voor de toekomst
“Elke dag vertrouwen we deze fantastische mensen ons meest kostbare bezit toe: onze kinderen, onze toekomst”, zegt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. Elk kind krijgt mede dankzij de kinderbegeleiders een warme start in het leven waarbij ze veilig en liefdevol omringd kunnen spelen, leren en groeien. “Dat vraagt heel wat pedagogische en organisatorische vaardigheden, creativiteit, geduld en zorgzaamheid. Het is dan ook een beroep dat al ons respect en al onze waardering verdient”, aldus schepen Verlinden.

De kinderopvangsector zoekt gemotiveerde, zorgzame en warme mensen die een belangrijke rol willen spelen in het leven en de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderbegeleiders zijn een van de vaste, vertrouwde gezichten in een kinderleven. Ze helpen hen hun talenten te ontdekken, de wereld te verkennen en met vertrouwen op te groeien. Ook de medewerkers achter de schermen van de kinderopvang verdienen een bloemetje: de mensen die zorgen voor het eten, de was, de schoonmaak … Zij zorgen dat alles draait, zodat de kinderbegeleiders de handen vrij hebben om voor de kinderen te zorgen.

Complimentjes geven
Tijdens de Week van de Kinderopvang roept de stad alle (groot)ouders en kinderen op om kinderbegeleiders eens extra te complimenteren, te bedanken en hun waardering luidop te tonen.

Op woensdag 11 oktober gingen schepen Bieke Verlinden en medewerkers van de stad ​ langs bij 't Anemoontje in Wilsele en in kinderdagverblijf Het Nest om de kinderbegeleiders te in de bloemetjes te zetten. “Ik wil alle kinderbegeleiders in Leuven ontzettend hard bedanken voor wat zij dag in dag uit betekenen voor de Leuvense gezinnen. Jullie maken echt het verschil in onze levens. Dat verdient het hele jaar door waardering, maar tijdens deze Week van de Kinderopvang willen we het nog eens extra benadrukken!” ​

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be