Stad Leuven zet medewerkers in de kijker

Stad Leuven zet eigen medewerkers in de kijker voor 'I leuv mijn job': een campagne om werken bij de stad te promoten. Hiermee wil de stad zich onderscheiden van andere werkgevers en de brede variatie aan stedelijke jobs en de maatschappelijke relevantie van deze jobs tonen. De gezichten van de stadsmedewerkers zullen de komende maanden overal in het straatbeeld en online opduiken.

“Leuven is een stad waar mensen graag wonen, werken, leven. Inwoners zijn fier op hun stad en erg tevreden over de aanwezige voorzieningen en dienstverlening. Dat toont de waardering van de Leuvenaars voor de stadsmedewerkers, die elke dag het beste van zichzelf geven om Leuvenaars te ondersteunen, op alle mogelijke manieren”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “We merken dat steeds meer mensen voor een job kiezen waarin ze betekenis kunnen vinden, een job waarmee ze een voelbaar verschil kunnen maken. Voor de stad en vooral voor haar inwoners. Bij stad Leuven is er een brede waaier aan jobs, voor elk talent.”

"Iedereen komt af en toe wel eens in aanraking met de stadsdiensten: om je paspoort aan te vragen, wanneer je gaat zwemmen in Kessel-Lo of naar de bibliotheek gaat. Maar mensen staan er vaak niet bij stil dat de stad ook een grote werkgever is in de regio. We stellen zo’n 1.500 mensen te werk in heel diverse jobs: als maatschappelijk werker, maar ook als redder, ingenieur of financieel expert, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wat je job ook is: het resultaat van je werk is zichtbaar in de stad, je bouwt echt mee aan het Leuven van morgen", licht schepen van personeel Thomas Van Oppens toe. "Met deze campagne willen we de stad als werkgever bekender maken, want we zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen die de stad mee willen vormgeven. Jaarlijks werven we een tweehonderdtal nieuwe medewerkers aan. Het gaat meestal over vervangingen voor medewerkers die op pensioen gaan of een andere uitdaging bij ons of elders aangaan. Wat werken bij de stad zo uniek maakt is de maatschappelijke relevantie. Je bouwt echt mee aan een zorgzame, groene en welvarende stad, aan een warme plek waar iedereen zich thuis voelt." 

Medewerkers centraal
De stad vond het belangrijk om een authentiek verhaal te brengen. Een ruime bevraging bij het personeel ging de campagne daarom vooraf. Medewerkers werden bevraagd hoe zij hun job en werken voor de stad ervaren. Liefde voor de job was daarin een belangrijke rode draad, die nu de basis vormt voor deze campagne. Ook bleek dat veel medewerkers de stad zouden aanbevelen als werkgever bij familie of vrienden. Zo ontstond de idee om de medewerkers zelf aan het woord te laten in de campagne. Want wat is geloofwaardiger dan je eigen medewerkers die trots vertellen waarom het tof werken is bij de stad. Maar liefst dertig collega’s uit verschillende stadsdiensten deden dat. Je zal hun gezichten binnenkort zien opduiken in het straatbeeld en online.

Jobbeurs
Wie wil kennismaken met de stad als werkgever en de lopende vacatures, kan terecht op www.ileuvmijnjob.be, maar ook op de jobbeurs van Jobat op 2 mei van 13 tot 18 uur in Sportoase op de Philipssite. Op 1 en 5 juni organiseert de stad ook een eigen minijobbeurs in de kiosk op het Rector De Somerplein.

Voordelen van werken bij de stad
Wie voor stad Leuven werkt, geniet van een aantrekkelijk aanbod: een aantrekkelijke, correcte verloning, een vlot bereikbare werkplek, een flexibele werkregeling en aandacht voor welzijn en gezondheid met een goede balans tussen werk- en privéleven. Werken bij de stad is werken in een geëngageerd team in een diverse organisatie. Je doet een job die een verschil maakt voor Leuven en de maatschappij.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be