Stad Leuven zoekt enthousiaste animatoren voor speelpleinzomer

Tijdens de zomermaanden staan er op de speelpleinen iedere week zo'n 120 jonge animatoren klaar om honderden kinderen van 2,5 tot 15 jaar een fantastische tijd te bezorgen. De stad Leuven is daarom opnieuw op zoek naar heel wat enthousiaste jongeren. Op 29 mei vindt er een infomoment plaats waar ze kunnen kennismaken met de zes verschillende speelpleinen van de stad. Daar kunnen tieners vanaf 16 jaar hun eerste ervaring als animator met kinderen opdoen.

Animatoren bezorgen niet enkel een onvergetelijke zomer aan vele kinderen, het is ook voor henzelf een ideale tijdsbesteding. ​ “Als animator kan je ravotten, op uitstap gaan, nieuwe vrienden maken en spelletjes bedenken. Je krijgt de kans om samen met gedreven jongeren verantwoordelijkheden op te nemen en vooral veel plezier te maken. Bovendien verdien je er ook nog een centje mee”, zegt schepen van jeugd, Dirk Vansina. ​

Jezelf ontplooien
Een animator moet vooral zin hebben om aan de slag te gaan. Ervaring met kinderen is handig maar geen noodzaak. “Een speelplein is de ideale plek om jezelf te ontplooien. Je werkt er mee aan iets bijzonder waardevols, want je bezorgt zo veel kinderen een fantastische vakantie. Het is een plek in de buurt waar je in contact komt met een heleboel kinderen en jongeren, waar je herinneringen voor het leven opdoet en waar je echt het verschil kan maken”, vervolgt schepen Vansina.

De speelpleinwerking biedt ook kansen aan anderstalige jongeren. De OKAN-vrijetijdswerking van de stad Leuven biedt een traject aan om jonge, anderstalige nieuwkomers kennis te laten maken met het speelpleinwerk.

Interesse?
Jongeren die de speelpleinmicrobe al kriebelen kunnen zich al meteen kandidaat stellen via www.leuven.be/word-animator#interesse.

Voor jongeren die eerst nog willen ontdekken wat animotor zijn precies inhoudt, organiseert de stad Leuven een infomoment op woensdag 29 mei om 19.30 uur in het jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61A, 3000 Leuven). ​ Inschrijven is niet nodig.
Website preview
Vrijwilliger animator speelplein
We zijn op zoek naar animatoren tijdens de zomervakantie op een van de Leuvense speelpleinwerkingen.
Stad Leuven

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be