Stad Leuven zoekt nieuw bloed voor jongerenwerking MIJNLEUVEN

Leuvense jongeren kunnen er de komende weken moeilijk omheen. De stad Leuven is  op zoek naar nieuwe jongeren voor haar jongerenwerking MIJNLEUVEN en komt daarvoor langs met wervingsacties op school. Tijdens de middagpauze kunnen leerlingen plaatjes aanvragen, gadgets winnen en vooral uitleg krijgen over alle projecten en evenementen waaraan ze kunnen meewerken.

 

De stad Leuven verwezenlijkt via haar jongerenwerking MIJNLEUVEN al 10 jaar ideeën, plannen en dromen van jongeren. De jongerenwerking bestaat uit een vaste crew van geëngageerde jongeren. Maar ieder jaar gaat de stad ook op zoek naar een nieuwe lichting.

Werving via middelbare scholen
Om deze nieuwe jongeren te vinden, trekken jongerenwerkers van de stad Leuven de eerste weken van september langs tien middelbare scholen. Zo bereikt de stad duizenden jongeren die zich kunnen aansluiten bij een van de bestaande projecten of een nieuw plan kunnen introduceren. Zo’n werving is bovendien meer dan alleen flyers uitdelen. De leerlingen zorgen zelf voor de muziek door plaatjes aan te vragen. Ze kunnen de grote zelftest doen om te kijken in welk project ze het best zouden passen en wie graag wat merchandising mee naar huis neemt kan zijn/haar/hun kans wagen aan het grote dartsbord.

Uitgebreid aanbod voor jongeren
Er valt dan ook heel wat info te rapen tijdens zo’n werving. In het aanbod zit er voor elk wat wils: concerten organiseren, DJ-workshops volgen, een open atelier, meewerken aan een magazine, inspraak krijgen in het Leuvense onderwijs, je stem laten horen bij de Leuvense politici, ondersteuning krijgen als je zelf iets wil organiseren of ondernemen… Dat alles mogelijk is, weet ook schepen van jeugd Dirk Vansina: “MIJNLEUVEN is een vaste waarde geworden in de stad als het gaat over het waarmaken van de zotste plannen van jongeren. Of het nu gaat over ondernemen, een eerste keer een tweedehands marktje organiseren of je eigen kunst creëren in het atelier van het Stadhuis. Ik geloof in de kracht van jongeren en de ondersteuning die we als stad bieden om samen met jongeren hun Leuven te maken.”

Alle info over MIJNLEUVEN vind je op www.mijnleuven.be of via de sociale media @mijnleuven.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]