Stad Leuven zorgt voor modderige avonturen

Woensdag 28 juni organiseerde stad Leuven Modderdag. Een dag waarop kinderen aangemoedigd worden om te spelen met natuurlijke elementen en niet te kijken op een vlekje meer of minder. Stad Leuven bood deze modderige dag vol plezier en avontuur aan via KinderKuren, haar stedelijk project dat voor en na schooltijd voor kwaliteitsvolle opvang en activiteiten zorgt voor alle leerlingen uit de deelnemende scholen. Ook schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden en schepen van onderwijs Lalynn Wadera waren aanwezig om samen met de kinderen in de modder te spelen.

De enthousiaste deelnemers werden getrakteerd op verschillende modderige activiteiten op diverse opvanglocaties. Zand, aarde, takjes en bladeren werden zorgvuldig verzameld om een leuke modderige speeltuin te creëren. Naast deze natuurlijke materialen waren er ook zeilen, tuinslangen, penselen, vormpjes en diverse andere hulpmiddelen beschikbaar, zodat de kinderen naar hartenlust konden experimenteren. Het werd een waar modderig spektakel, waarin de verbeelding van de kinderen tot leven kwam.

"Spelen in de modder is niet alleen ontzettend leuk, maar het stimuleert ook de creativiteit van kinderen, geeft ze de vrijheid om expressief te zijn en laat ze de echte wereld ervaren. Zo kunnen ze de wereld om hen heen verkennen", verklaart Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn die ook voorzitter is van Huis van het Kind Leuven. "Ik zag hier vandaag veel mooie kunstwerkjes en kinderen renden, gleden, bouwden en ze maakten zich lekker vuil. Een ideale formule na een jaar hard werken in de klas”, voegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera toe.

Voor de echte avonturiers was er een spannende modderglijbaan en werd er volop geploeterd in de modder, terwijl ze modderballen ontweken of deelnamen aan tal van andere activiteiten. Maar ook kinderen die liever niet vuil werden, konden zich uitleven. Voor hen waren er verschillende activiteiten, zoals het creëren van Chinese tuintjes, het bewandelen van een blotevoetenpad, het spelen van zandmemory, verspringen in de zandbak, en schilderen en knutselen met modder.

"Als kind gewoon samen in de modder kunnen ravotten, is dat niet geweldig? Deze dag zal ongetwijfeld prachtige herinneringen opleveren die een leven lang meegaan. Het was een erg geslaagde editie", blikt schepen Verlinden tevreden terug.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]