Stad organiseert workshops voor jonge dj’s, designers en fotografen

Stad Leuven zet de komende maanden in op een fris aanbod voor jonge Leuvenaars. Toekomstige fotografen, modeliefhebbers of dj’s kunnen in februari en maart bij ​ MIJNLEUVEN, de jongerenwerking van de stad Leuven, terecht om zich te laten bijstaan in hun zotste ideeën.

“De donkere dagen zijn stilaan voorbij en we voelen dat de jongeren klaar zijn om er opnieuw in te vliegen”, vertelt een enthousiaste schepen van jeugd Dirk Vansina. “Daarom zet onze jongerenwerking MIJNLEUVEN dit voorjaar in op creatieve workshops in de Leuvense scholen en in de jongerenvleugel van het stadhuis. Er is voor elk wat wils dus we moedigen alle jongeren aan om de agenda in het oog te houden en aan te sluiten bij de workshops van hun interesse.”

Creatieve uitspattingen
De hele maand februari valt er een mini-expo te bezichtigen in de inkomhal van de jongerenvleugel van het stadhuis. Vijf jongeren gingen eind vorig jaar op zoek naar de lichtpuntjes in hun stad en legden deze vast op beeld. Wie geprikkeld is en zelf aan de slag wil kan deelnemen aan de workshops ‘Alles analoog’. Twee ervaren fotografen introduceren jongeren in de wereld van de analoge fotografie, leren hen foto’s nemen en deze nadien zelf te ontwikkelen.

Ook voor de modeliefhebbers komt er een nieuw project. Jongeren zullen tijdens Project Runway hun design skills kunnen boven halen en leren hoe je een ontwerper wordt.

Muziek op de agenda
Daarnaast gaat MIJNLEUVEN ook op zoek naar het dj-talent van morgen met Club Koer. Tijdens een reeks workshops leren de jongeren de kneepjes van het vak en kunnen ze als kers op de taart een set spelen op hun eigen school.

En op vrijdag 3 maart van 19.30 tot 22 uur is er opnieuw een Jammin’ with Fonske. MIJNLEUVEN steekt het muzikale Fonske deze keer in een nieuw jasje en maakt er een Open Jam van. Jongeren kunnen hun eigen instrumenten meenemen, aansluiten en vrij musiceren en zich amuseren in het stadhuis. Een drum en keyboard zullen ter plekke voorzien worden zodat ze niet hoeven te sleuren met grote instrumenten.

Meer info en details over deze workshops vind je via http://www.mijnleuven.be/je-kent-ons-van

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]