Stadsbestuur Leuven tekent formeel bezwaar aan tegen plannen provincie om openluchtzwembaden te sluiten

Provincie Vlaams-Brabant wil de drie openluchtzwembaden op haar provinciedomeinen – in Kessel-Lo, Huizingen en Diest – sluiten. Die sluiting ligt komende dinsdag voor op de provincieraad. Het Leuvens stadsbestuur vindt die beslissing onbegrijpelijk. “Het openluchtzwembad op het provinciedomein in Kessel-Lo is één van de weinige plekken in de Leuvense regio waar je op dit moment in openlucht kan zwemmen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani namens het stadsbestuur. “Dat de provincie dat met één vingerknip wil sluiten, kunnen we als stadsbestuur niet zomaar laten gebeuren.”

Het openluchtzwembad in het provinciedomein in Kessel-Lo is op dit moment één van de enige plekken in de Leuvense regio waar inwoners aan democratische prijzen kunnen genieten van publiek zwemwater. “Het is voor veel kinderen en hun (groot)ouders een geliefkoosde plek om op warme zomerdagen – die steeds vaker voorkomen – afkoeling en ontspanning te zoeken”, zegt burgemeester Ridouani. “Je mag hen dat niet ontnemen.”

De drukte in de zomermaanden en de recente kritiek uit verschillende hoeken op het plan van de Provincie om de zwembaden te sluiten bewijst ook de nood aan publiek openluchtzwemwater. “Er is niet minder, maar méér nood aan openluchtzwemwater dat publiek toegankelijk is”, zegt burgemeester Ridouani. “Vanuit de stad investeren we daar zelf ook in, met de toekomstige publieke en ecologische zwemzone in de Vaartkom, die we helemaal heraanleggen als een groene, aangename plek waar je dus ook zal kunnen zwemmen. Dat publiek zwemwater zou een mooie aanvulling zijn op het openluchtzwembad in Kessel-Lo.”

Het stadsbestuur van Leuven heeft de deputatie en de provincieraad daarom per brief en met aandrang gevraagd om deze beslissing te herzien. “We zijn bereid om in constructief overleg te bekijken of er een andere uitkomst mogelijk is, waarbij openluchtzwemmen in het provinciedomein blijft bestaan, ten goede van de inwoners van de Leuvense regio”, besluit burgemeester Ridouani.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]