Delen:

STAPELgek: leerlingen van SLAC/Academie exposeren online en op locatie

SLAC/Academie Beeldende en Audiovisuele kunst komt elk jaar naar buiten met werk van leerlingen. Dat is ook nu weer zo. Al verliepen de voorbereiding en de organisatie van de expo door de coronamaatregelen net iets anders. ‘Het was voor leerkrachten en leerlingen een hele uitdaging, en het resultaat mag er absoluut zijn’, zegt directeur Annemie Verbeek. ‘Dit jaar was het de beurt aan de kinderen van het beeldatelier van graad 1 en 2 (6-12 jaar). En het mag gezegd dat de meer dan 1.200 leerlingen van onze verschillende afdelingen knap werk hebben geleverd.’ Je kan het  tot en met 6 maart bewonderen op slac.be/academie en op enkele buitenlocaties van SLAC/Academie in Leuven, Kessel-Lo, Wijgmaal, Bierbeek en Holsbeek.

De leerkrachten van SLAC/Academie Beeldende en Audiovisuele kunst bepalen elk jaar een ander onderwerp voor de jaarlijkse expo.  Deze keer kozen ze het speelse en onuitputtelijke thema ‘stapels’, vandaar de titel STAPELgek. De kinderen zijn hiermee enthousiast aan de slag gegaan. Ieder op zijn of haar eigen manier, waardoor de expo heel divers is.

’Wie even rondneust op de website van SLAC/academie wordt inderdaad onmiddellijk getroffen door de enorme variatie. STAPELgek is een thema dat duidelijk aansloeg’, merkt ook schepen van deeltijds kunstonderwijs Denise Vandevoort. ‘Het is ongelooflijk hoe deze kinderen in deze bizarre tijd hun talenten tonen met knappe en fantasierijke werken. Ik sta soms echt versteld bij de tekeningen, filmpjes, installaties en ga zo maar door. Daarvoor wil ik de kinderen feliciteren, maar ook de leerkrachten. Zij hebben dit immers in deze moeilijke omstandigheden mogelijk gemaakt. STAPELgek bewijst zo nog maar eens de kracht en de meerwaarde van het deeltijds kunstonderwijs.’

Benieuwd?
Het resultaat kan je tot en met 6 maart bekijken op slac.be/academie en op de buitenlocaties van SLAC/Academie in Leuven, Kessel-Lo, Wijgmaal, Bierbeek en Holsbeek:

  • Leuven: Dirk Boutslaan 60 - 3000 Leuven
  • Kessel-Lo: Werkhuizenstraat 9 - 3010 Kessel-lo (site Centrale Werkplaatsen)
  • Bierbeek: Speelpleinstraat 10 - 3360 Bierbeek (CC De Borre)
  • Wijgmaal: Baron Descampslaan 105 - 3018 Wijgmaal
  • Holsbeek: Gravenstraat 26 - 3220  Holsbeek

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]