Start inschrijvingen kampen en speelpleinen stad Leuven op 29 januari

Ouders die kind(eren) wil inschrijven voor ReTTEKePReT- of Tofsportkampen of de speelpleinen van de stad Leuven, houden zich best klaar nu zondag 29 januari. Om 10 uur stipt starten de online inschrijvingen voor de paas- en zomervakantie.

114 Tofsportkampen, met extra aandacht voor G-sporters
De Tofsportkampen zijn een mooie samenwerking tussen de stad en tal van lokale sportverenigingen. Ook dit jaar werd een zeer ruim en divers programma uitgewerkt voor 3- tot 19-jarigen die zich tijdens de paas- en zomervakantie sportief willen uitleven. ​

“De Leuvense Tofsportkampen zijn een traditie waar duizenden Leuvense kinderen elk jaar reikhalzend naar uitkijken”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “We bieden dit jaar opnieuw een gevarieerde mix aan van zowel klassieke sporten als leuke hypes om van te proeven, zoals ultimate frisbee of cardiogoal. In totaal gaat het om 114 kampen, verspreid over paas- en zomervakantie, in samenwerking met tientallen Leuvense sportclubs. We bieden opnieuw een uitgebreid aanbod aan G-sporten aan, want dat de kampen open staan voor iedereen, is een belangrijk aspect van de succesformule.”

Speelpleinen en ReTTeKePReT
De inschrijvingen voor de Leuvense speelpleinen starten eveneens volgende zondag om 10 uur. “Veel kinderen en jongeren kijken uit naar de vakantie om te spelen en ravotten met hun vrienden”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. "In de zomervakantie kunnen zij hun hart ophalen op de drie speelpleinen in Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo. In de paasvakantie is er enkel speelpleinwerking in Heverlee. Tijdens de krokusvakantie organiseert de stad ReTTeKePReT, een creatief kamp in de Vrije basisschool Sint-Jan in Leuven. Daar kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar een week lang bewegen, ontdekken en knutselen. Een fijn aanbod met spelplezier voor alle leeftijden.”

De stad bundelde het volledige aanbod voor kinderen in het voorjaar en de zomer in een overzichtsbrochure. Leuvense gezinnen met kinderen van 0 tot 15 jaar kregen de brochure al in de bus. Daarnaast is ze ook beschikbaar in de bibliotheekfilialen, buurtcentra, cultuurhuizen, sporthallen en in het stadskantoor.

Cultuur
In deze brochure vinden ouders naast het volledige aanbod aan sport- en jeugdkampen ook het uitgebreide Leuvens cultureel aanbod voor kinderen. “Cultuur zorgt voor verwondering en scherpt de verbeeldingskracht aan. Je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen”, zegt schepen van cultuur Bert Cornillie. “Tentoonstellingen en theatervoorstellingen op kindermaat zijn vaste waarden. Dit voorjaar kijken we uit naar het programma op de Velodroom, Erfgoeddag, de jeugdboekenmaand en een nieuwe editie van CIRKL”, besluit schepen Cornillie. Het aanbod van de cultuurpartners van de stad vind je terug op www.uitinleuven.be.

Inschrijving voorbereiden
Wie voor de eerste keer online inschrijft, registreert zich best op voorhand om alles vlot te laten verlopen. Ouders die willen dat hun kinderen samen met vriendjes aan eenzelfde kamp kunnen deelnemen, moeten elkaar hiervoor op voorhand toestemming geven in het inschrijvingssysteem. Via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ maken ouders deze toelating best vooraf al in orde. ​

UiTPAS
Hebben je kinderen een UiTPAS? Vermeld het nummer dan bij de registratie van je kind. Zo krijg je de korting met het kansentarief of spaar je UiTPAS-punten.

 

Website preview
Vakantieaanbod: speelpleinen, kampen en opvang
Speelpleinen, sportkampen, themakampen, IBO ...
Stad Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]