Start inschrijvingen Tofsport- en jeugdkampen stad Leuven op 27 januari

Zondag 27 januari om 10 uur stipt starten de online inschrijvingen voor de ReTTeKePReT- en de Tofsportkampen. In de krokusvakantie kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar deelnemen aan de themakampen van ReTTeKePReT. In de paas- en zomervakantie zijn er tientallen Tofsportkampen voor 3- tot 17-jarigen. Geïnteresseerden kunnen nu al het volledige aanbod bekijken op leuven.be/speelpleinen-en-kampen en hun kinderen op voorhand registreren.

 

ReTTeKePReT-kampen
Tijdens de krokusvakantie kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar een week lang ontdekken, spelen, bewegen en knutselen in de Vrije basisschool Sint-Jan (Mechelsevest 2, Leuven). Voor de themaweken van ReTTeKePReT kan je alleen inschrijven voor een hele dag (van 9 tot 16.30 uur, voor- en na-opvang mogelijk). Deze kampen worden georganiseerd door de jeugddienst. Alle info vind  je op www.leuven.be/rettekepret.

Sportkampen
Tofsport organiseert in de paas- en zomervakantie 127 sportkampen, goed voor 4.388 plaatsen op diverse locaties. Er is voor elk wat wils, afgestemd op de leeftijd en begeleid door ervaren lesgevers. De kampen vinden plaats in de voormiddag (van 9 tot 12 uur), de namiddag (van 13 tot 16 uur) of duren een ganse dag (van 9 tot 16 uur). Ook voor voor- en na-opvang wordt vaak gezorgd. In de zomervakantie zijn er enkele kampen met overnachtingen. Het volledige aanbod staat online op www.leuven.be/sportkampen maar je kan de Tofsport-kampenbrochure ook oppikken in het stadskantoor of aan het Tofsportloket (Naamsestraat 3, Leuven).

Speelpleinwerking
Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen terecht op de speelpleinwerking in het Paul Van Ostaijenpark in Heverlee.  In de zomer zijn er drie speelpleinen nl. in Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo. Dat alles onder begeleiding van vrijwillige animatoren. Vooraf inschrijven voor speelpleinwerking is niet nodig. Alle info vind je op www.leuven.be/speelpleinen.  

Online inschrijven voor kampen
Net als de voorbije jaren moeten ouders niet urenlang aanschuiven om hun kinderen in te schrijven. Online inschrijven kan vanaf zondag 27 januari 10 uur via een gezamenlijk online loket https://leuven.kwandoo.com/.

Ook dit jaar kan je opnieuw inschrijven met vriendjes voor eenzelfde Tofsportkamp. Ouders die zeker willen zijn dat hun kind samen met een vriendje aan hetzelfde kamp deelneemt, hebben de mogelijkheid om via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ een vriendje mee in te schrijven.

Eerst registreren
Wil je online inschrijven? Registreer je kind(eren) dan online. Dat kan je op voorhand al doen op https://leuven.kwandoo.com/, zodat je vanaf 27 januari sneller kan inschrijven. Bij technische problemen met de registratie kan je contact opnemen met de helpdesk op tel. 016 27 22 20. Wie in 2014, 2015, 2016 , 2017 of 2018 al online geboekt heeft, hoeft zich niet meer opnieuw te registreren.

Inschrijven aan het loket
Vanaf dinsdag 29 januari kan je voor lidmaatschap en inschrijvingen terecht bij het onthaal van de jeugddienst (Brusselsestraat 61a, Leuven). Openingsuren op dinsdag van 12 tot 16.30 uur, woensdag en vrijdag van 9 tot 16.30 uur en donderdag van 12 tot 19 uur.

Vanaf woensdag 30 januari kan je inschrijven aan het Tofsportloket (Naamsestraat 3, Leuven) voor de eventuele vrije plaatsen bij de sportkampen. Openingstijden van het Tofsportloket: woensdag van 10 tot 17 uur en donderdag van 12 tot 17.30 en van 18 tot 20 uur.

UiTPAS
Vanaf dit jaar kan je ook punten sparen met je UiTPAS. Per Tofsportkamp spaar je 5 punten die je daarna kan omruilen tegen tal van voordelen. Punten sparen kan door je UiTPASnummer te registreren in je persoonlijk account.

Wie recht heeft op een kansentarief krijgt met UiTPAS een extra korting op 1 kamp per kind per jaar. Inschrijven met kansentarief kan vanaf woensdag 30 januari in het Tofsportloket (Naamsestraat 3, Leuven). Je betaalt dan slechts 20% van de kampprijs.

 

Contacteer ons
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Jef Lemmens jeugd en kindwerker
Iris De Rynck jeugd en kindwerker
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Nadia Walterus medewerker tofsportloket
Els Van Hoof schepen van sport, middenstand en werk, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Jef Lemmens jeugd en kindwerker
Iris De Rynck jeugd en kindwerker
Jan Vansantvoet diensthoofd sportpromotie
Nadia Walterus medewerker tofsportloket
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven