Start online inschrijvingen kampen en speelpleinen stad Leuven op 24 januari

Zondag 24 januari om 10 uur stipt starten de online inschrijvingen  voor de Tofsportkampen, jeugdkampen en speelpleinen van de stad Leuven. Geïnteresseerden kunnen het volledige aanbod bekijken op leuven.be/speelpleinen-en-kampen en hun kinderen op voorhand registreren. Daarnaast bieden 30CC, M Leuven en Bib Leuven tal van boeiende activiteiten aan voor het hele gezin. Je vindt een overzicht van alle vakantieactviteiten in deze overzichtsbrochure. De activiteiten worden telkens volledig coronaveilig georganiseerd volgens de dan geldende maatregelen. Als wijzigingen en/of annulaties nodig blijken, krijgen deelnemers hun geld terug of zullen ze gratis naar een andere activiteit kunnen overstappen.  

“Elk jaar genieten vele duizenden kinderen van onze sportkampen”, begint schepen van sport Johan Geleyns, “en we gaan er ook dit jaar weer een succes van maken.”
Tofsport organiseert in de paas- en zomervakantie in samenwerking met tientallen Leuvense sportclubs de Tofsportkampen voor 3- tot 19-jarigen. Op deze 122 sportkampen kan onze jeugd zich sportief uitleven samen met hun vrienden. Ouders die zeker willen zijn dat hun kind samen met een vriendje aan hetzelfde kamp kan deelnemen, hebben de mogelijkheid om via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ een vriendje mee in te schrijven.

“In een jaar waarin we Europese sportstad zijn willen we graag zoveel mogelijk kinderen laten proeven van de diversiteit van het sportaanbod in Leuven. In samenwerking met de sportclubs kan je weer genieten van een uitgebreid programma, van acrogym tot zwemmen, balsporten, vechtsporten of hengelen. Het kan allemaal. En wie graag sportief toeleeft naar het WK Wielrennen op de weg dat eind september in onze stad neerstrijkt, kan terecht op drie sportweken, zowel in de paasvakantie als in de zomer”, moedigt schepen Geleyns de toekomstige Leuvense wereldkampioenen aan.

Jeugdkampen
“Veel kinderen en jongeren kijken ongetwijfeld uit naar de vakantie om te spelen en ravotten met hun vrienden”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. "In de zomervakantie kunnen ze steeds terecht op de drie speelpleinen: in Heverlee, Wilsele en in Kessel-Lo en in de paasvakantie is er enkel speelpleinwerking in Heverlee. Omwille van de coronamaatregelen moet je vooraf inschrijven. Ook tijdens de krokusvakantie organiseert de Leuvense jeugddienst een kamp: ReTTeKePReT in de Vrije basisschool Sint-Jan in Leuven. Dat is een week lang ontdekken, spelen, bewegen en knutselen. Naast de sportkampen is dit een uitgebreid aanbod aan spelplezier voor alle leeftijden. Dit kampje wordt bovendien later, in de paas- en zomervakantie nog tien maal herhaald.”

Online inschrijven
Om wachtrijen bij het inschrijven, zeker dit jaar, maximaal te vermijden, is het belangrijk dat ieder wie dit kan zich online inschrijft. Je doet dit via https://leuven.kwandoo.com/. Als het de eerste keer is dat je via deze weg inschrijft, maak je best op voorhand een profiel aan. Zo verloopt het inschrijven vlotter.

Inschrijven aan het loket
Vanaf 26 januari, 12 uur kan je voor inschrijvingen voor jeugdkampen en speelpleinen in de krokus- en paasvakantie terecht bij het onthaal van de jeugddienst (Brusselsestraat 61a, Leuven). Voor de speelpleinen tijdens de zomer is het nog even wachten tot 25 april. Bekijk telkens eerst de openingsuren voor je langskomt!

Vanaf 27 januari, 9 uur kan je voor het inschrijven voor een sportkamp terecht aan het Tofsportloket in het stadskantoor tijdens de normale openingsuren. Hiervoor maak je wel een afspraak op tofsport@leuven.be, via www.leuven.be/tofsportkampen of via 016 27 22 20.

UiTPAS
Heeft je kind een UiTPAS? Vermeld het nummer bij je registratie. Zo krijg je het kansentarief of spaar je punten. Ook handig om te weten: vorig jaar konden kinderen die recht hebben op het kansentarief maar voor één kamp per jaar inschrijven, vanaf dit jaar is dat onbeperkt.

Cultuuraanbod
Naast een uitgebreid aanbod aan sport- en jeugdkampen biedt de stad Leuven zoals vanouds ook een uitgebreid cultureel aanbod voor kinderen aan. Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen zullen er weer verschillende activiteiten georganiseerd worden.

 “Je bent nooit te jong om cultuur te beleven”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “M Leuven, 30CC en Bib Leuven zorgen ervoor dat je de kans niet krijgt om je te vervelen. Ouders, grootouders en andere familieleden kunnen samen met de kinderen het museum verkennen met de speciale gezinsparcours of tijdens de Krokuskriebels voor de allerkleinsten. Voor jonge cinefielen is er vanaf maart elke woensdagnamiddag een FilmClub in de Bib Leuven Tweebronnen. En kijk zeker ook eens naar het straffe aanbod van theater-, dans- en circusvoorstellingen. Wedden dat je tijd tekort komt?”

Je vindt alle informatie over het cultuur-, jeugd- en sportaanbod in een handige overzichtsbrochure. Je kan ze hier online nalezen.

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Dirk Vansina schepen van openbare werken, restauraties, jeugd en burgerzaken, stad Leuven
Denise Vandevoort schepen van cultuur, evenementen, toerisme, deeltijds kunstonderwijs en senioren, stad Leuven
Over Stad Leuven

In de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven