Start online inschrijvingen kampen en speelpleinen stad Leuven op 6 februari

Volgende zondag starten de online inschrijvingen voor de ReTTeKePReT- en Tofsportkampen alsook de speelpleinen van de stad Leuven. Geïnteresseerden kunnen het volledige aanbod nu al bekijken via www.leuven.be/vakantieaanbod. Inschrijven kan vanaf 6 februari om 10 uur stipt via leuven.kwandoo.com. Wie voor de eerste keer online inschrijft, maakt best op voorhand een profiel aan. Zo verloopt het inschrijven vlotter.

 

117 Tofsportkampen
De stad Leuven organiseert samen met Leuvense sportclubs maar liefst 117 Tofsportkampen voor 3- tot 19-jarigen. Van korfbal tot tennis, van atletiek tot zelfverdediging; voor ieder wat wils de hele paas- en zomervakantie lang. Op de Tofsportkampen kan de jeugd zich sportief uitleven samen met hun vrienden. Ouders die zeker willen zijn dat hun kind samen met een vriendje aan hetzelfde kamp kan deelnemen, hebben de mogelijkheid om via de knop ‘Inschrijven met vriendjes’ een vriendje mee in te schrijven. Geef hiervoor elkaar de toestemming op voorhand, dit bespaart tijd en kopzorgen.

“Elk jaar genieten vele duizenden kinderen van onze sportkampen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Ook dit jaar gaan we er weer een succes van maken en met een uitgebreid programma, zoals acrogym, zwemmen, balsporten, vechtsporten, hengelen… kan dit niet misgaan. Nieuw dit jaar is hockey, kidstennis/padel en een aanbod voor G-sporters. Voor hen is er niet enkel een apart programma voorzien waarbij ze bijvoorbeeld aan G-atletiek, G-zwemmen en G-judo kunnen doen, maar de G-sportertjes zijn ook welkom -samen met de andere kinderen- tijdens het mountainbiken, omnisport en sport en spel.”

Speelpleinen en ReTTeKePReT
Op hetzelfde moment starten ook de inschrijvingen van de speelpleinen. “Veel kinderen en jongeren kijken ongetwijfeld uit naar de vakantie om te spelen en ravotten met hun vrienden”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. "In de zomervakantie kunnen ze steeds terecht op de drie speelpleinen: in Heverlee, Wilsele en in Kessel-Lo en in de paasvakantie is er enkel speelpleinwerking in Heverlee. Inschrijven op voorhand is niet langer een coronamaatregel maar zal vanaf nu standaard zo zijn. Ook tijdens de krokusvakantie organiseert de stad een kamp: ReTTeKePReT in de Vrije basisschool Sint-Jan in Leuven. Dat is een week lang ontdekken, spelen, bewegen en knutselen. Naast de sportkampen is dit een uitgebreid aanbod aan spelplezier voor alle leeftijden. Dit kampje wordt bovendien later, in de paas- en zomervakantie nog negen maal herhaald.”

Cultuuraanbod
Naast een uitgebreid aanbod aan sport- en jeugdkampen biedt de stad Leuven tijdens de vakanties ook een uitgebreid cultureel aanbod voor kinderen aan.

Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen zullen er weer verschillende activiteiten georganiseerd worden. “Je bent nooit te jong om van cultuur te genieten”, aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Dankzij 30CC, Bib Leuven, M Leuven en onze vele partners krijg je in Leuven de kans niet om je te vervelen. We selecteerden een mooi aanbod aan dans, toneel, muziek- en figurentheater. Om te kijken, te lachen, te griezelen maar ook om zelf mee te doen. Wedden dat je tijd tekort komt?”

UiTPAS
Heb je als ouder een UiTPAS? Vermeld dat nummer dan bij de registratie van je kind. Zo krijg je het kansentarief of spaar je punten. Vanaf dit jaar moet je dus niet meer het nummer van de kinderen doorgeven, maar wel van de ouder zelf.

Je vindt meer informatie en een selectie van het cultuur-, jeugd- en sportaanbod in deze  overzichtsbrochure.

Alle activiteiten worden coronaveilig georganiseerd. Als de activiteit niet kan doorgaan door de coronamaatregelen, dan betaalt de stad het inschrijvingsgeld terug.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]