Steun je lokale handelaar met een uitgestelde aankoopbon

Handel, horeca en andere ondernemers in Leuven zien hun omzet sterk dalen door de genomen maatregelen om het coronavirus te vertragen. Daarom zet stad Leuven haar schouders onder lokale initiatieven. Zo is er steunmee.be, een nieuw platform voor uitgestelde aankopen. Leuvenaars kunnen er een tegoedbon aankopen bij hun favoriete horecazaak, handelaar of onderneming. Die tegoedbon kunnen ze na de coronacrisis inruilen.

Divers aanbod
Klanten kunnen een tegoedbon kiezen per bedrag of een vrij te bepalen bedrag invullen. Vervolgens ontvangen ze  een unieke code die 1 jaar geldig blijft. Zodra de winkels, horecazaken en ondernemingen weer openen, kan de klant de aangekochte tegoedbon gebruiken.

Bovendien zijn er niet enkel tegoedbonnen beschikbaar. Ondernemingen kunnen tot vier extra steunpakketten te koop aanbieden. Zo kan de Leuvenaar ook hotelovernachtingen, boeken, rondleidingen … aankopen. Er wordt ook nog volop gewerkt aan de mogelijkheid om een beperkt aantal direct leverbare producten online te plaatsen.

Verbondenheid tijdens social distancing
Schepen van handel Johan Geleyns is blij met dit initiatief. “We kregen de afgelopen week vele telefoontjes van ondernemers die zich terecht zorgen maken. Voor hen is de impact van het coronavirus natuurlijk enorm. Ondernemerschap is per definitie leven in onzekerheid, maar deze situatie is toch wel heel uitzonderlijk. De stadsdiensten werken achter de schermen zeer hard aan steunmaatregelen voor de sector, maar intussen hopen we toch op deze manier mee een steuntje in de rug te kunnen bieden. Hopelijk kunnen Leuvenaars en ondernemers elkaar via deze weg snel en veilig terugvinden.”

Sociaal engagement
De Leuvense softwareleverancier Fluens, die als jonge starter begeleid werd door de stad Leuven, stelt het platform gratis ter beschikking voor ondernemers. Zij kunnen zich gratis aanmelden en tegoedbonnen of steunproducten online plaatsen. Om de boel technisch draaiende te houden, betaalt de klant 1 euro werkingskost (bancontact, hosting …). De overschotten investeert Fluens opnieuw in projecten om de Leuvense handel te ondersteunen. Om in alle eerlijkheid te kunnen werken, zal het Fluens hiervoor met een open boekhouding werken.

 

Contacteer ons
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort handelscoach
Johan Geleyns schepen van sport, handel en werk, stad Leuven
Hilde Vansteenvoort handelscoach
Over Stad LeuvenIn de perslijst vind je een overzicht van de regionale perscorrespondenten van de stad Leuven.

Stad Leuven
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven