Stripgids Salon in de Bib Leuven

Het evenement Stripgids Salon vindt plaats op zaterdag 11 februari van 14 tot 17 uur in de Bib Leuven Tweebronnen. De bibliotheek vergast stripliefhebbers op een boeiende namiddag met boekvoorstellingen, salongesprekken en daarnaast ook verkoop- en signeersessies door een hele reeks bekende Vlaamse stripauteurs en -tekenaars. Het Stripgids Salon is een samenwerking van de Bib Leuven, Stripgids, Knack en de Leuvense boekhandels Gobelijn en Het Besloten Land.

“Stellen dat strips erg geliefd zijn bij jong en oud is een open deur intrappen”, glimlacht Bert Cornillie, schepen van cultuur. “We hoeven maar één blik op de uitleencijfers in de bib te werpen. Met zo’n 22.000 uitleningen per jaar scoort de collectie strips voor volwassenen erg hoog binnen de bibafdeling volwassenen. De bibliotheek speelt in op die populariteit door het evenement Stripgids Salon naar Leuven te halen. Zo kan het publiek van dichtbij kennismaken met zes Vlaamse stripauteurs én hun werk."

Niet toevallig organiseert de stad het evenement een tiental dagen na het Internationaal stripfestival van Angoulême, het belangrijkste Europese stripfestival dat jaarlijks in januari plaatsvindt. Tijdens dat festival wonnen illustrator Sabien Clement en auteur Mieke Versyp de René Goscinnyprijs voor beste jonge scenarioschrijvers met hun boek Vel.

"Beide gelauwerden zullen op het Stripgids Salon in de Bib Leuven aanwezig zijn. Ook Joris Mertens, die vorig jaar nog de Willy Vandersteenprijs 2022 in de wacht sleepte met Bleekwater , is van de partij, evenals Leuvens toptalent Stephan Louwes. Zaterdag wordt dus een hoogdag voor liefhebbers van de betere strip. Het event is bovendien helemaal gratis, al is inschrijven wel nodig", besluit schepen Cornillie.

Programma
Michaël Olbrechts bijt om 14 uur de spits af met de voorstelling van zijn nieuwe strip Galápagos in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen. ​
Om 15 uur gaat VRT-journaliste Marjan Temmerman in gesprek met maar liefst vijf Belgische stripmakers: Sabien Clement en Mieke Versyp (Vel), Stephan Louwes (Limbo), Luc Cromheecke (De magnifieke Monet) en Joris Mertens (Bleekwater) stellen er hun stripboeken voor. Zij tekenen ook present voor een signeersessie om 16.30 uur, na het salongesprek.

Daarnaast kunnen bezoekers in de hal van het Tweebronnengebouw ook strips en graphic novels kopen. Zaterdagnamiddag 11 februari staat dus helemaal in het teken van het stripverhaal in de Bib Leuven.

Inschrijven voor de boekvoorstelling en het salongesprek kan via de website van de Bib Leuven: leuven.bibliotheek.be

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

[email protected]