Studenten Academie SLAC zorgen voor mooie uitloper van Dieric Bouts Festival

NEW HORIZONS | NEW PERSPECTIVES

Van september tot januari stond Leuven helemaal in het teken van Dieric Bouts. Academie SLAC zorgt nu met New Horizons | New Perspectives voor een geslaagde uitloper van het Dieric Bouts Festival. Van 3 mei tot 1 juni kan je in SLAC terecht voor een boeiende expo in het spoor van de Vlaamse meester.

"Academie SLAC koos New Horizons | New Perspectives als jaarproject voor de volwassenenateliers naar aanleiding van het Dieric Bouts Festival", legt schepen van deeltijds kunstonderwijs Bert Cornillie uit. "Studenten verkennen nieuwe perspectieven, vertalen die naar beeldend werk en lieten zich hiervoor in brede zin inspireren door de 15e-eeuwse meester. Want Bouts durfde dingen in vraag te stellen, bekeek ze op een andere manier en kwam zo tot vernieuwende inzichten. Net als de studenten van Academie SLAC op deze knappe tentoonstelling."

De expo loopt van vrijdag 3 mei tot zaterdag 1 juni in SLAC (Dirk Boutslaan 60, 3000 Leuven, gesloten op zondag en feestdagen). Vernissage op donderdag 2 mei om 19.00 uur.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Stad Leuven

www.leuven.be

Contact

Professor Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

016 27 22 44

iris.pierlet@leuven.be